Buna ziua,
Sora mea a decedat acum 2 ani si jumatate in Grecia unde este si inmormantata. Copilul ei a fost crescut de bunica de la nastere si pana in prezent, minorul are astazi 14 ani. Tatal minorului este cetatean cipriot, neinteresat deloc de soarta minorului.
Eu am cetatenia austriaca si locuiesc in Elvetia. Ma zbat de ani de zile pentru ca minorul sa ma poata vizita, dar nu i se face pasaport. Ce am reusit pana acum este doar buletin de identitate, nici asta nu i se facuse decat pe un an... Mentionez ca este incredintat de catre protectia copilului in plasamentul mamei mele.
Ce trebuie de facut pentru ca minorul sa fie incredintat definitiv bunicii sau mie, indiferent careia dintre noi, care este procedura mai rapida? Are copilul drept la pensie alimentara de la tatal sau si daca da, ce trebuie facut?
Multumesc.
Incercati sa obtineti incredintarea sau Incercati sa-l adoptati.
Da, tatal este obligat la pensie de intretinere.Va fii mai greu de gasit dar nu imposibil.
Nu ar fi mai bine sa discutati cu un avocat?
Sigur, avand in vedere ca deja a implinit 14 ani, urmeaza sa devina major, asa ca puteti la fel de bine ...sa lasati lucrurile asa cum sunt pentru inca 4 ani.Trist.