avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama decedata, tatal strain, copil in plasamentul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama decedata, tatal strain, copil in plasamentul bunicii

Buna ziua,
Sora mea a decedat acum 2 ani si jumatate in Grecia unde este si inmormantata. Copilul ei a fost crescut de bunica de la nastere si pana in prezent, minorul are astazi 14 ani. Tatal minorului este cetatean cipriot, neinteresat deloc de soarta minorului.
Eu am cetatenia austriaca si locuiesc in Elvetia. Ma zbat de ani de zile pentru ca minorul sa ma poata vizita, dar nu i se face pasaport. Ce am reusit pana acum este doar buletin de identitate, nici asta nu i se facuse decat pe un an... Mentionez ca este incredintat de catre protectia copilului in plasamentul mamei mele.
Ce trebuie de facut pentru ca minorul sa fie incredintat definitiv bunicii sau mie, indiferent careia dintre noi, care este procedura mai rapida? Are copilul drept la pensie alimentara de la tatal sau si daca da, ce trebuie facut?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 18:20, 26 Martie 2009
Incercati sa obtineti incredintarea sau Incercati sa-l adoptati.
Da, tatal este obligat la pensie de intretinere.Va fii mai greu de gasit dar nu imposibil.
Nu ar fi mai bine sa discutati cu un avocat?
Sigur, avand in vedere ca deja a implinit 14 ani, urmeaza sa devina major, asa ca puteti la fel de bine ...sa lasati lucrurile asa cum sunt pentru inca 4 ani.Trist.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor durata coty2405 coty2405 prietena mea are un copil dintr-o alta relatie dar nu a fost casatorita cu tatal copilului. acum noi locuim in italia si am vra sa il aducem si pe copil dar ... (vezi toată discuția)
Anularea unei sentinte civile de incredintare ema1 ema1 Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta. Anul acesta a fost pronuntata o sentinta civila de adoptie in familie. Sotul a adoptat copilul sotiei. Sotia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi pastrez copilul roberta 37 roberta 37 Am un copil de 4 ani .L-am nascut in Italia ,tatal copilului este din Senegal,nu am fost casatoriti legal,el lucreaza in Italia fara documente.Cind copilul ... (vezi toată discuția)