avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea consumurilor de energie termica în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea consumurilor de energie termica în condominium

Buna seara,
Raspunsurile primite, la întrebarile postate pe forum, luni 23 sept. 2013, m-au convins ca întrebarile adresate de mine, nu au fost suficient de clar formulate, motiv pentru care revin asupra lor.
1) ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 iulie 2010, pentru aprobarea Normei tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu, este în vigoare în varianta publicata, deci si prevedrile sale;
a) Art. 2 din Ordin, se admite, numai pentru acest sezon de încãlzire, utilizarea în calculele de repartizare a unei cote procentuale aferente pãrţilor comune de 30% din valoarea facturii pentru încãlzire în lunile …… ,
b) Art. 1, alin. (1) din Norma tehnica, prevederile prezentei norme tehnice se aplicã ……. , dacã sunt îndeplinite condiţiile de montare si utilizare a repartitoarelor de costuri prevãzute în actele normative în vigoare.
c) derogarea de la aplicarea prevederilor art. 10 din Norma tehnicã (cota procentualã din cantitatea totalã de energie termicã, aferentã pãrţilor comune) este admisã numai în sezonul de încãlzire 2010-2011.
2) ORDINUL ANRSC nr. 483 din 29 septembrie 2008 privind aprobarea Contractului-cadru de furnizare a energiei termice, care la art. 12, alin. (2) precizeaza modul de determinare a cantitatii de energie termicã pentru încãlzire consumatã în spaţiile comune, deasemenea este în vigoare.
3) Asociatia de proprietari din care fac parte, nu dispune de repartitor comun montat în instalatiile de încalzire apartinând proprietatii comune, nu exista corpuri de încalzire în proprietatea comuna, nici-un apartament nu are contoare de energie termicã individuale montate la nivel de apartament, în plus, peste o treime din apartamente au centrala proprie de apartament.
Întrebarile mele sunt urmatoarele;
1) În sezonul de încaltire 2010-2011, a fost decisa o cota procentuala aferenta partilor comune, este legal ca aceasta cota sa fie mentinuta în continuare, având în vedere precizarile referitoare la asociatia noastra ?
2) Care este baza legala pentru redistribuirea unei cote procentuale din factura de energie termica, într-un condominiu care nu are repartitoare de costuri si nici corpuri de încalzire în proprietatea comuna ?
3) Sistemul pausal de redistribuire este pretabil în cazul nostru si ce acoperire legala are ?
Va multumesc,
dumitruivascu1941
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:58, 25 Septembrie 2013
Interventie moderator

Va rog sa nu deschideti mai multe topicuri pe aceeasi tema si, cu atat mai mult, sa repetati aceleasi intrebari. Vi s-a raspuns la primul topic.
Daca nu sunteti lamurit, spuneti cu ce nu sunteti lamurit din raspunsurile primite, nu mai repetati intrebarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)
Mod de repartizare a calcului caldurii Nivea Nivea Dupa ce anul trecut ii convinsesem pe cei de la ISTA sa nu mai trimita calcul la comun pentru cei debransati (restul fiind la centrala de bloc) anul asta ISTA ... (vezi toată discuția)
Inventarierea si stabilirea procentului exact pentru partile comune drg75 drg75 Vreau sa intreb si eu daca s-a incercat sau chiar s-a facut in blocul dumneavoastra acea inventariere a tevilor comune, pentru a se stabili cu exactitate ... (vezi toată discuția)