avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare intre o persoana fizica si o persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare intre o persoana fizica si o persoana juridica

Buna ziua.
Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, persoana fizica, cu o persona juridica.
Am cazut de acord sa incetam contractul, iar chiriasul sa imi factureze bunurile sale mobile din apartamentul inchiriat in contul datoriilor pe care le are in prezent ( chirii restante, facturi de curent neachitate).
Cum se poate realiza aceasta compensare dpdv legal si fiscal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 17:40, 26 Septembrie 2013
Exact cum ati spus. Firma va factureaza obiectele care vor ramane in apartament, iar la acel moment, teoretic si dvs. ii datorati bani. Iar, apoi, se face compensare intre chiriile lui restante si suma pe care ar trebui sa i-o platiti dvs. ptr. imbunatatiri in baza unui proces verbal de compensare scris de mana.
Ori, "compensarea" se poate face si mai simplu, prin emitere de chitante; firma va taie o chitanta ca a incasat de la dvs. suma x din facturi, iar dvs. ii dati chitanta de mana ca ati incasat chiriile restante. Chitantele sa aiba neaparat aceeasi data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie compensare bunuri vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, persoana fizica, cu o persoana juridica. Am cazut de acord sa incetam ... (vezi toată discuția)
Facturare apa dan61 dan61 Buna ziua as dori sa-mi spuneti daca asociatia de proprietari poate factura consumul de apa repartizat apartamentului de la parterul blocului,care este ... (vezi toată discuția)
Cum poate recupera proprietarul de la fostul chirias chiria si contravaloarea facturilor de utilitati si a intretinerii? mihai bogatu mihai bogatu Buna ziua. Anul trecut am inchiriat un apartament cu contract printr-o firma de imobiliare. La momentul inchirierii am primit chiria pe doua luni, din care ... (vezi toată discuția)