avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... violare casuta postala yahoo
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

violare casuta postala yahoo

Va rog sa-mi spuneti ce s-ar putea face in situatia aceasta:
Sotul a dat-o afara din casa pe sotia care depuse cererea de divort. Aceasta si-a schimbat parola casutei de yahoo si nu a mai avut acces la laptopul sotului. La 2 luni diferenta, sotia a aflat de la un prieten comun ca sotul ii citeste constant mailurile. Acesta a relatat cu exactitate toate amanuntele discutate de sotie cu prietenii ei doar pe e-mail. Sotia a depus o sesizare la IGP prin care s-a cerut preluarea laptopului sotului. A fost audiat martorul care a confirmat ca sotul i-a povestit despre accesarea casutei si mesajele citite. A fost ceruta si declaratia sotului care a sustinut ca stia parola inca din timpul convieturii in acelasi apartament si ca nu a spart parola. Concluzia IGP-ului a fost ca nu are rost continuarea anchetei, pe motiv ca nu este o cauza penala. Deci, chiar daca zicem prin absurd ca sotul a ghicit noua parola, nu trebuie pedepsit pentru ca citeste mesajele sotiei cu care este in divort, cu care nu mai locuieste impreuna si cu care nu este in relatii amiabile? Cum se poate face dovada altfel decit prin analizarea laptopului?
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 13:56, 27 Martie 2009
E greu de demonstrat existenta unei infractiuni informatice, dar se poate discuta despre violarea corespondentei.
Atentie, violerea corespondentei este una din infractiunile pentru care este necesare plangere prealabila.
Va recomand sa se faca o plangere prealabila pentru violarea corespondei.
Pai sesizarea scrisa facuta de sotie la IGP nu se considera a fi o plingere sau trebuie depusa o plingere separata la sectia de politie de care apartine? Multumesc!
Plangerea si plangerea prealabila sunt doua acte procedurale distincte, cu toate ca de multe ori in practica se mai procedeaza la transformarea plangerii in plangere prealabila.

De preferat sa mai faceti o plangere, dar e posibil sa fie solutionata ca si prima.
Daca informatiile pe care le-ati prezentat sunt corecte, cred ca politia a gresit stopand ancheta.
Puteti dovedi accesul neautorizat si cu ajutorul providerului de email care poate furniza o lista a ip-rilor de la care a fost logat usernameul si parola de care dispuneti.

Aceste informatii vor demonstra ca titularul de abonament internet caruia ii apartine ip ul v-a accesat emailul insa este nevoie si de o confirmare respectiv de gasirea informatiilor pe laptopul sau calculatorul de la care s-a realizat accesul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda informatica ContSters327384 ContSters327384 Salut ! Acum 6 luni , mi s-a spart contul meu de facebook , din cate mi-am dat eu seama chiar de niste amici cu care ma certasem de curand acum 6 luni ! Mi ... (vezi toată discuția)
Adresa de e-mail sparta, conturi pe hi5, facebook, etc. mistermoney18 mistermoney18 In urma cu 2 ani am cunoscut pe net o fata cu care am avut o relatie, la distanta, aproape un an, dupa care nu ne-am mai inteles si am hotarat ca ar fi mai ... (vezi toată discuția)
Cont de e-mail spart Miyako Miyako Este vorba despre o discutie avuta pe un forum oarecare si nu neam putut pune de acord. Unei persoane i sa spart contul de email si i sa schimbat parola. Cel ... (vezi toată discuția)