avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema numelui

Buna ziua,

As dori daca se poate sa ma lamuriti in privinta unui aspect legat de divort, in cazul revenirii la numele purtat inainte de casatorie. Despre ce este vorba: sotul si sotia au un imobil dobandit in timpul casatoriei. In cartea funciara, imobilul este deci proprietate comuna si este ipotecat in favoarea unei banci de la care s-a luat un credit. Am 2 intrebari:
1. Revenirea la numele de dinainte de casatorie trebuie sa implice formalitati de modificare a numelui in cartea funciara si/sau contractul cu banca, sau acestea nu sunt necesare avand in vedere ca va exista o hotarare definitiva de divort cu precizarea schimbarii numelui ?
2. Poate fi justificata ideea (vehiculata de unii avocati) ca ar fi mai bine ca actiunea de divort sa aiba loc abia dupa impartirea de comun acord a proprietatilor comune (vezi imobilul), din pricina faptului ca revenirea la numele anterior ar genera complicatii la impartire (vezi intrebarea 1) ? Sau altele ar putea fi motivele ?

Multumesc si o zi cat mai buna!
Pai de ce nu spuneti asa? Dupa ce vindeti va puteti imparti banii cum doriti, nu aveti nebvoie de o astfel de hotaRARE decat in situatia in care sotia se razgandeste si vrea mai mult.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Partea stabilita de cine?

Consider ca un contract de vanzare nepersonalizat va poate aduce probleme... Puteti vinde imobilul de acord, impreuna, la partaj, dar apoi pot aparea probleme despre incasarea pretului...
Ca sa nu spun ca intelegerea asta de 40-60 (de exemplu) poate fi adfusa oricand in fata instantei de una dintre parti care sa nu mai vrea 40, ci 80%, aratand ca acel act nu e o impartire a bunurilor comune, ci o vanzare a unui bun in devalmasie, vanzare din care ea a incasat doar 40% din bani, cand cota ei de contributie la bun era de 80%.
Si cere, astfel, vreo diferenta de bani pentru ca, nu-i asa, nu s-a facut partajul... :P

De ce treebuie indeplinita o procedura legala ca sa va puneti la adapost e o intrebare inutila... pentru ca, in lipsa lor, puteti avea dv. probleme si noi sa nu avem meserie.
Dar amanuntele de fapt, ce exact poate ameninta, pe langa exemplele de mai sus, sunt nesfarsite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau partea mea din proprietate unui copil danut.cheptanaru danut.cheptanaru pot sa dau partea mea din proprietatea comuna(o casa) cu sotia ,unui copil de al nostru fara sa fim divortati (vezi toată discuția)
Bun comun avdodo avdodo Speta este urmatoarea:sotii au bun comun ( apartament),vor sa divorteze insa inainte de a depune actiunea in instanta,unul din soti vrea sa cedeze partea lui ( ... (vezi toată discuția)
Partaj divorÞ IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Bună ziua, 1.În situaţia în care soţii hotărăsc de comun acord să divorţeze pe cale amiabilă, bunurile dobândite în comun în perioada ... (vezi toată discuția)