avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ DIVORÞ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ DIVORÞ

Bună ziua,
1.În situaţia în care soţii hotărăsc de comun acord să divorţeze pe cale amiabilă, bunurile dobândite în comun în perioada căsătoriei trebuie partajate în cadrul acţiunii de divorţ?
2.Ce costuri implică acest partaj?

Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: IAMANDI CRISTIAN , utilizator 10:18, 31 August 2010
Nu este neaparat ca partajul sa fie facut o data cu divortul. Partajul poate fi facut oricand dupa divort,fiind o actiune imprescriptibila.
Taxa de timbru pentru partaj este de 3% din valoarea masei de impartit+onorariul avocatului.
Nu trebuie sa efectuati partajul in cadrul actiunii de divort, putand sao faceti si separat si oricand , dupa pronuntarea divortului.
Daca divortati de comun acord,prin acordul partilor,tot asa veti proceda si la partajare,veti incheia,tot de comun acord,o tranzactie in care va veti imparti bunurile.Astfel,nu veti mai fi obligati la plata unor bani,experti,etc.

andymaurul
În ce constă tranzacţia de împărţire a bunurilor?
Aveti insa si posibilitatea sa faceti si partajul, ca si o capat de cererea accesoriu al actiunii de divort, iar pana la/la primul termen depuneti tranzactie. Si astfel taxa de timbru se restituie. Bineinteles, daca ajungeti la o intelegere cu cel sotia.....

Alte discuții în legătură

Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Divort amiabil,partaj conventional lupas  alexandra lupas alexandra am convenit cu sotul sa ne despartim civilizat iar partajul bunurilor dobandite impreuna sa-l facem in sensul pastrarii de catre el a suprafetei de teren,a ... (vezi toată discuția)
Care este solutia? xmagx2001 xmagx2001 Eu impreuna cu sotul meu am luat anul trecut un imprumut si am construit o casa care momentan este la \"rosu\"(el este titularul si eu imputernicit) si din ... (vezi toată discuția)