avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CASS
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CASS

Buna ziua,
am o rugaminte pentru cei care ma pot ajuta. In perioada noiembrie 2004 - ianuarie 2005 (in aceasta perioada nu am avut contract individual de munca) am avut incheiata o conventie civila pentru niste ore de limbi straine. Mi s-au retinut 10% din impozit la sursa restul de 6% i-am platit eu. Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa platesc contributie la sanatate pentru suma primita din aceasta conventie si daca da in conformitate cu care lege (lege valabila pentru 2004-2005).

Cu multumiri
Norabrigitta
Cel mai recent răspuns: Norabrigitta , utilizator 19:52, 24 Martie 2009
din cate cunosc dupa 3 ani se prescriu datoriile de genul.

nu le dati nik k nu merita
Problema este ca eu stiam (dar poate nu stiam bine) ca pentru conventii civile la vremea respectiva nu se platea CASS. Problema cea mai mare este acum ca am autorizatia de PFA si trebuie sa platesc CASS pe PFA. Pentru a putea fi insa la zi pe PFA mi s-a cerut situatia de la Finante pe ultimii 5 ani (perioada de prescriptie e de 5 ani la cass) in care imi apare aceasta conventie civila in perioada respectiva si acum evident ca vor sa imi bage pe gat sa platesc cass pentru venitul din respectiva conventie civila si plus penalizari.Is de acord cu dvs insa eu totusi as dori sa stiu in baza carei legi se plateste cass si pe conventia civila in anul 2004-2005.#-o

Norabrigitta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema plata contributie cass pentru o pfa radiata de la orc Herscu Minel Herscu Minel Sotia a primit in data de 29.12.2010 o somatie de la CJAS impreuna cu \"un titlu executor\" pentru plata unei sume de 2400 lei, reprezentand contributie CASS ... (vezi toată discuția)
Cass platit de pfa petrescu alina petrescu alina prietenul meu este pfa-taxi impozitat la norma de venit. Nu a platit cass de mult timp.Prin OUG 58/2010 va fi obligat sa plateasca din urma? Daca da pentru ce ... (vezi toată discuția)
C.a.s retroactiv lazarica18 lazarica18 Daca o persoana are PFA de multi ani si este pensionata la limita de varsta, daca nu a fost instiintata , ca trebuie sa plateasca CAS, este obligata sa ... (vezi toată discuția)