avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Mai bine strunesti o herghelie de cai, decat o fata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Mai bine strunesti o herghelie de cai, decat o fata mare!!!!!

Buna ziua,

Imi cer scuze inca de la inceput pentru subiectul abordat, dar as vrea sa compar niste pareri ale unor parinti de fete, aflate la varsta adolescentei. Incerc sa expun cat mai scurt.
Am o fiica de 18 ani jumate (eu am 43) si o pot descrie ca pe o fata foarte frumoasa si finuta, desteapta, cu bun simt pe de o parte dar vesnic nemultumita, uneori rautaciosa, uneori ranchiunoasa si chiar invidioasa pe altii. Noi doua suntem foarte apropiate si ea se afla in punctul de a nu face nimic fara sa-mi povesteasca totul...Nu a avut pana acum un prieten, doar mici flirturi...Imi spune ca sufera ca nu o place nimeni desi frumoasa este!!). I-am explicat ca atitudinea ei mai rautacioasa o face un pic respingatoarea, dar sa stea linistita ca fata mare nu moare :) Gluma se ingroasa un pic, pentru ca a cunoscut pe net un baiat cu 1 an mai mic, dar care a renuntat la scoala si cu care vorbeste la telfon zilnic...si-si spun ca se iubesc...Baiatul acela s-a "drogat" sa spun asa..a luat diverse medicamente, sta doar cu mama lui, sufera ca parintii s-au despartit, a renuntat la scoala, etc. Fiica mea mi-a zis ca vrea sa-si inceapa viata sexuala cu el, nu neaparat pt. ca l-ar iubi ci pentru ca el a acceptat-o (inca nu s-au vazut, se intalnesc peste o saptamana), dar pt.ca e ultima vrigina din clasa (e clasa a XII-a, an important cu bac si admitere la facultate!!!) si rad colegii de ea, dar si pentru ca se va maturia mai repede, zice ea.
Ma lasa nervii..nu mai stiu cum s-o iau, e foarte incapatanata, taica-su e in asentiment cu mine, sa dea bacul sa ia admiterea si oricum la vara va pleca de acasa in Bucuresti, la facultate.
Ce tactica ma sfatuiti sa mai adopt? Sa merg la psiholog cu ea? Ii dau mereu exemple...cariera pe primul loc si pe urma va avea timp destul de viata amoroasa, distractii...etc. I-am trag si cateva palme, de nervi ca e atat de ncapatanata...imi spune ca eu sunt "dusa" si "obtuza in gandire", bla bla...
AAA..si inca ceva: mi-a spus ca uraste ca e inca virgina, si va cauta ea o metoda sa nu mai fie, chiar daca nu pe cale naturala (adica isi rupe singura....). Scuze ca m-am destainuit atat de intim, dar sunt putin cam ...disperata! Nu vreau sa dea gres cu cariera ei..pe care de altfel, singura si-a ales-o si eu sustinut-o moral, material, fizic ca orice mama!
Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: edeneve , utilizator 13:26, 5 Februarie 2014
Daca o sa persistati sa-i interziceti ceva, atunci cu atat va fi mai "incapatanata" sa faca acel ceva. Ca mama a doua fete care au depasit deja 18 ani, v-as sfatui sa vorbiti cu ea de genul: "esti majora, da, poti face ce vrei, dar chiar la prima intalnire? N-ar fi rau sa-l cunosti un pic mai mult, sa te convingi ca el e cel ce merita pasul pe care vrei sa-l faci."
O prietena a patit cu fiica ei ceva asemanator, s-au certat tare, fata (majora) a amenintat ca pleaca de acasa, iar prietena stiti ce a facut? A deschis usa larg, i-a aratat-o cu mana si i-a zis ca n-are decat, sa doarma prin canale, sa cerseasca bani si sa se culce cu toti nespalatii. Fata s-a linistit instantaneu, a inchis usa si s-a impacat cu mama.
Degeaba vreti s-o paziti de greseli. Toti care am fost candva adolescenti stim acest lucru, nimic nu ne impiedica sa "traim" momentele care ne erau interzise.
Aveti rabdare, faceti un pic pe indiferenta, asteptati macar prima impresie dupa intalnire.

Multumesc frumos de raspuns :) De fapt, e o confirmare venita din partea dvs. in calitate de mama de fete. Am procedat si asa, i-am spus ca nu e corect ca in plan personal sa faca ce doreste, iar in cel material sa-mi ceara s-o intretin! Cand va fi in stare sa se intretina singura (sau macar sa fie pe drumul cel bun; bacul luat, admitere reusita) atunci sa faca ce doreste si cu cine doreste. Pana atunci, cat sta in casa mea, trebuie sa urmeze "regulile" mele (si in ciuda tonului meu autoritar, totusi sunt prietena cu fiica mea, si am speranta ca ma va asculta, pentru ca observ ca exista comunicare, inca). :)
Oare o convorbire tata-fiica nu ar ajuta?
Toti tinerii trecem prin astfel de momente. Pe vremea mea nu era atat de vehiculata problema aceasta la fete, inca copii erau ceva mai timizi sau cel putin, nu atat de vehementi legat de viata sexuala ca si acum. Totusi, cu bunavointa si comunicare continua cu ea o puteti tine aproape, chiar daca va face greseli sau nesabuinte, asa cum facem si am facut toti. Ideea este ca, la fel era si mama mea. Am plecat la facultate, nu am ajuns nici pe departe intr-o situatie compromitatoare, insa ea trebuie sa stie de la dvs. riscurile si ce o asteapta, sa faca diferenta intre iubirea ca bune prieetene, pentru ca ii sunteti pe langa mama si confidenta, asa e normal, trebuie sa stie ca problemele pe care le putea evita le va descurca singura, nu e normal sa imolice familia cand stie ca o asteapta probleme daca intra in gasti dubioase sau vrea cu toata puterea sa fie intr-un anumit fel. In al doilea rand, nu e proprietatea dvs., pentru a o trata ca pe un copil prost, prin bataie si replici pe care le cunosc pederost. Chiar daca va e fiica, e ujn om independent de dvs., are propria personalitate si gandire, discernamant si etc. NU puteti sa o fortati sa gandeasca exact ca dvs. O indepartati foarte mult, iar isteriile si certurile de mama disperata nu ii vor face bine deloc, ii vor scadea si mai mult increderea in ea si in oameni. Exact cu aceeasi problema s-a confruntat si prietena mea pana cand mama ei a vorbit calm cu ea, de ce e posibil sa fie ocolita de baieti, de ce nu e rau ca e asa, sa astept, sa aiba rabdare etc. Orice s-ar intampla cu ea, e alegerea ei, nu o puteti certa la nesfarsit, mai intai trebuie sa o intelegeti, sa comunicati permanent cu ea, (asta nu inseamna control si disctatura ci sa simta ca ii sunteti alaturi atat ca mama, cat si ca prerietena).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu minori Andr3yionutz1 Andr3yionutz1 Buna! Sunt Andrei si am 21 de ani. Am o prietena-daca se poate numi asa pt ca ne-am vazut de vreo 6-7 ori, distanta dintre noi fiind cam mare- care are 16 ani. ... (vezi toată discuția)
Cât de legale sunt relaţiile sexuale şi non-sexuale cu minori/minore? doresc lămuriri legate de art. 220 noul cod penal Virginul Virginul Am citit [b]Art. 220 Noul Cod Penal[/b] plus întrebările altora pe acest forum şi am înteles că poţi face sex LEGAL cu persoane peste 15 ani, atâta timp ... (vezi toată discuția)
Fetele mă agaţă, ce risc dpdv legal dacă fac sex? Virginu Virginu Am 25+ ani şi sunt cunoscut în oraşul meu pentru starea materială bună (apartament, maşină, afacere, etc), motiv pentru care diverse fete, mai mici sau ... (vezi toată discuția)