Am fost în situația în care a trebuit să redactez/să dau o declarație la poliție. Declarația trebuia să o scriu după dictare. Agentul îmi dicta, eu scriam, cu toate că am menționat că știu ce trebuie să scriu.Mi-a dictat până și numele.
De ce, dacă cineva care trebuie să dea o declarație la poliție, trebuie să scrie ceea ce dictează agentul ? Dacă dai o declarație, ar trebui să o scrii singur, cu ale tale cuvinte, nu ? Sau așa să fie procedura ? Să scrii ceea ce ți se dictează ?
Asa se procedeaza in practica. Dpdv al structurii declaratiei, trebuie respectata o anumita forma. Daca nu va convine ce va dicteaza, ii explicati si cadeti de acord asupra continutului in sensul conformitatii cu adevarul.
P.S. Sunt "n" situatii in care organul (de cercetare) scrie si cel care da declaratia doar semneaza si mai adauga o formula de final, de genul "aceasta este declaratia pe care o dau, o sustin si o semnez" si/sau "cunosc legea privind falsul in declaratii" etc.
Chitante! probleme
MMMI
daca eu scriu si semnez chitante si un angajat incaseaza banii si fuge, ce vina am eu?
se stie ca eu le scriu, iar ei le iau si merg la clientii lor pt a ... (vezi toată discuția)