avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 15/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 15/2003

Acum cateva zile am fost sa depunem dosarul conform 15/2003 la primaria Voluntari, la care respectivii angajati si membrii ai consiliului au spus ca nu stiu de asa ceva, si ca administratia locala nu detine astfel de "terenuri" si mi-au propus alternativa locuinte sociale.

Intrebarea mea este,

Au dreptate ? Mai poate fi vorba de asa ceva. Mentionez ca suntem casatoriti de 3 ani si avem si un copil de 1 an si 1 luna.

Si daca da ce e de facut in cazul in care ei nu recunosc legea ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena904 , utilizator 01:38, 22 August 2023
legea a fost modificata in 2010
Art. 1. - (1) Prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.
(2) Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care este situat terenul.
(3) Atribuirea terenurilor se face în ordinea de prioritate stabilită pe baza unor criterii aprobate prin hotărâre a consiliului local.
Art. 2. - Suprafeţele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, potrivit prevederilor art. 1, vor fi cuprinse între 150 m2 şi 300 m2 în municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti, între 250 m2 şi 400 m2 în oraşe şi între 250 m2 şi 500 m2 în comune şi satele aparţinătoare unităţilor administrativ-teritoriale.
Art. 3. - (1) De prevederile art. 1 beneficiază, o singură dată, tinerii care, la data depunerii cererii prevăzute la art. 4, au vârsta de până la 35 de ani şi îndeplinesc următoarele condiţii:
a) au împlinit vârsta de 18 ani;
b) la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.
___________


daca va incadrati in cerinte , depuneti o cerere in scris la registratura primariei si vor fi obligati sa va raspunda .
Consiliul local poate impune prin hotarare ca cei care doresc sa obtina un loc de casa prin legea 15/2003 sa faca dovada unui cont personal cu 30000-50000 ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi legale pentru tineri casatoriti remusflorentin remusflorentin Doresc sa aflu mai multe detalii despre Drepturile tinerilor casatoriti, privind ajutorul care il poate oferi statul roman (vezi toată discuția)
Ce conditii trbuiesc indeplinite pentru a primi un teren din partea primariei pt. constuirea unei locuinte? Alin89iosif Alin89iosif Eu si iubita mea am dori sa ne construim o casa. Neavand sprijin material sau economic din partea nimanui am decis sa cautam pe internet ce drepturi ni se ... (vezi toată discuția)
Familie vasiliuflorentina vasiliuflorentina sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan ... (vezi toată discuția)