avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuzurile primarului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuzurile primarului

Cu respect!
Este vorba de un primar dintr-o comuna care a venit in control la un magazin mixt.Controlul l-a facut la acte si marfa fara sa scrie in registrul unic de control. A facut asta de 3 ori , pana cand , a 4 oara a refuzat patronul sa-l mai primeasaca, pana nu scrie in registrul unic. Primarul a refuzat , patronul a incercat sa-l dea afara din magazin. Sau certat, la jignit si amenintat primarul pe patron. A venit politia si primarul le-a cerut agentilor sa faca un control la respectiva societate, magazin mixt. Au scris domni in registrul unic , de fata cu primarul, care a participat si el la control pe motiv ca are atributii in acest sens, de a face control la societati comerciale cu capital privat. In registrul unic de control,la rubrica ordin de serviciu, domnii agenti au scris ca au venit la ordinul primarului. Au plecat,dupa aproximativ 45 minute timp in care au cerut toate actele de la societate si facturile pentru marfa din magazin . Nu au scris nici un proces verbal, nici nota de control, ci l-au chemat pe patron la postul de politie unde l-au amendat cu 200 lei ca l-ar fi jignit pe primar in timpul controlului in magazin.
Domnul primar are o sotie , ce detine 4 magazine in comuna respectiva de aici si disputele. Mai detine si un depozit de materiale de constructii de unde ,primaria , de cand este el primar cumpara materiale de costructii pentru toate lucrarile edilitare din comuna, factureaza sotia si plateste primaria, nu stiu daca asta e ceva ilegal.
Ce ma intereseaza pe mine este :
Primarul are atributii de control ,asa cum a procedat?
Poate patronul sa-i faca plangere penala , are sanse reale de castig?
De ce dovezi are nevoie sa probeze faptele? Martori nu prea are, primarul e un fel de hitler si nimeni nu misca in fata lui, e violent.
Primarul este sau nu in conflict de interese cu firma sotiei? Poate cere de la primar intr-o scrisoare oficiala sa-i spuna si lui , ca cetatean al comunei , pe ce facturi a cheltuit ca primar banii urbei ce o administreaza?
Este corecta si legala amenda de 200 lei data de politie pe motiv ca a jignit, chipurile , pe primar in propriul spatiu comercial, poate face contestatie la procesul verbal?
Sau sa se impace patronul cu ideea ca atat cat va fi primar respectivul este obligat de lege sa accepte si controale din partea lui pe langa zecile de alte organe ce-l controleaza zilnic?
Multumec pentru un eventual raspuns .
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: gigibos , utilizator 07:29, 30 Septembrie 2013
Daca aveti acel document in care reiese ca politistii au scris in registrul unic , de fata cu primarul, care a participat si el la control pe motiv ca are atributii in acest sens, de a face control la societati comerciale cu capital privat. In registrul unic de control,la rubrica ordin de serviciu, domnii agenti au scris ca au venit la ordinul primarului,atunci este o dovada pentru dvs.
Mergeti si sesizati D.N.A. (Directia Nationala Anticoruptie),spuneti-le la DNA tot ce ati spus aici, cum ca sotia primarului are 4 magazine si un depozit materiale constructie,si sa faca verificari DNA deoarece este o concurenta la capitolul vanzari.

Din cate stiu eu,primarul si politia nu aveau drept sa va verifice sau sa faca controale la acte si marfa. Datoria de verificare a actelor si a marfii are dreptul doar fiscul si inspectorii judiciari de la fisc. In acest sens,spuneti ca ati fost amendat cu 200 lei de politie ca ati jignit pe primar. De aici se intelege ca poilitia tine cu primarul,ei (politia) au rolul doar a mentine linistea in sat, dar nu sa si faca controale ce ii revine fiscului,afara daca exista o plangere ca ati furat anumite produse si le-ati expus la vanzare.
In situatia aceasta mergeti de sesizati DNA, si mergeti de intrebati la ANAF daca politia locala are dreptul la verificarea actelor si a marfii.
Mai departe va doresc succes !

multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar opc ile_vl ile_vl Cum trebuie procedat in cazul in care se face o reclamatie:-se merge direct pe caz pt a fi solutionata problema sau mergi pe ideia stai sa-l verific si pasta. ... (vezi toată discuția)
Control opc sorinsuciu2001 sorinsuciu2001 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala controlata de jandarmi Catalyyn92 Catalyyn92 Buna seara!Sunt administratorul unei firme care comercializeaza cosmetice si parfumuri si azi am intampinat o situatie deloc placuta!In urma cu cateva zile am ... (vezi toată discuția)