avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Control OPC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Control OPC

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ori pe an , sa nu solicite nici un act in magazin , sa nu verifice nimic , niciodata ci doar sa lase o invitatie pentru a doua zi la sediul OPC care se afla la 18 Km in alt oras .A doua zi amenzile merg pe banda rulanta la fiecare comerciant care a fost invitat. M-ar interesa in mod special care este legislatia sau metodologia dupa care se efectueaza asemenea controale ...gen OPC, Garda Financiara , Politia economica...
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Myirela , utilizator 14:40, 26 August 2012
faceti contestatie impotriva amenzilor deoarece nu cred ca exista probleme in dovedirea netemeiniciei lor. pe linga aceasta procedura, puteti sesiza conducerea respectivelor institutii sau plingeri penale impotriva functionarilor respectivi.
Binenteles ca am contestat sanctiunile , insa am cerut transformarea acestora in avertisment tot timpul si asa am reusit sa nu platesc aceste amenzi...insa ma gandeam sa depun plangere impotriva acestiu inspector OPC si ma interesa daca exista o metodologie dupa care se efectueaza controlul si daca poate prezenta singur in control ....mai mult dupa ce aplica amenda ...ne seaca cu telefoane ...daca nu cumva ne-am razgandit si dorim sa o platim ...ca ne mai lasa el cateva zile ...etc ...
Da, exista o metodologie pentru control. REGISTRUL UNIC DE CONTROL ! De aceea l-ati cumparat, chiar mai multe, pentru sediul social si pentru punct/puncte de lucru.
Nimeni nu are voie sa efectueze un control pana nu completeaza la inceput in registrul unic de control, iar la sfarsit concluziile, amenzile, etc. Organele de control nu pleaca pe strazi la intamplare, ele trebuie sa plece cu o delegatie de serviciu, tintit pe anumite societati. Uitati-va la rubricile din registru unic de control!
Va prezinta legitimatia, delegatia pentru societatea d-voastra, liber la control, daca nu, nu face control...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
da se complecteaza registrul a doua zi la sediu organului de control nu la firma si se specifica ....control inopinant
Am sa tin cont de cea ce mi-ati spus , am sa caut legislatia provind registru unic de control... Va multumesc !
Imi spuneti ca plecati cu registrul de control dupa d-voastra? #-o Controlul se face la firma, la sediu social, la punctul de lucru si tot acolo se completeaza si registrul !
Iar controlul este inopinant pentru d-voastra, nu pentru organele de control, ele stiu de "acasa" pe cine doresc sa controleze !
Art.3.- (1) Contribuabilii prevăzuţi la art.1 alin.(1) au obligaţia de a prezenta organelor de control registrul unic de control.
(2) Organele de control au obligaţia de a consemna în registru, înaintea începerii controlului, următoarele elemente: numele şi prenumele persoanelor împuternicite de a efectua controlul, unitatea de care aparţin, numărul legitimaţiei de control, numărul şi data delegaţiei/ordinului de deplasare, obiectivele controlului, perioada
controlului, perioada controlată, precum şi temeiul legal în baza căruia
se efectuează controlul.
(3) Organele de control prevăzute la art.2 sunt obligate ca înainte de începerea acţiunii de control să consulte actele de control încheiate anterior, care au legătură cu domeniul lor de activitate, pentru a cunoaşte constatările făcute, măsurile stabilite şi stadiul îndeplinirii lor.
(4) Controlul se poate desfăşura numai după consemnarea în registrul unic de control a datelor prevăzute la alin.(2).
(5) În situaţia neprezentării registrului unic de control, verificarea se efectuează, iar cauzele neprezentării se consemnează în actul de control.
Art.4.- După finalizarea controlului, în registrul unic de control se înscriu obligatoriu numărul şi data actului de control întocmit.
Art.9.- Neînscrierea de către organele de control specializate
în registrul unic de control a elementelor obligatorii prevăzute la art.3
alin.(2) şi art.4 constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit
prevederilor Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu
modificările şi completările ulterioare sau, după caz, potrivit legislaţiei
muncii.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator

Alte discuții în legătură

Functionar opc ile_vl ile_vl Cum trebuie procedat in cazul in care se face o reclamatie:-se merge direct pe caz pt a fi solutionata problema sau mergi pe ideia stai sa-l verific si pasta. ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control RovoDana RovoDana Buna ziua! suntem un magazin apicol autorizat in Timisoara, au venit in control cei de la Politoa Locala si ne-au solicitat REGISTUL UNIC DE CONTROL. Am ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, O societate si-a achizitionat un nou registru unic de control ca urmare a schimbarii sediului social. Aceasta societatea urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)