avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectare precontract -vz. imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectare precontract -vz. imobil

Am incheiat precontract pentru vanzare-cumparare imobil. Eu sunt cumparatorul. Este vorba de un apartament intr-un imobil nou. In precontract am prevazut un termen pentru terminarea finisajelor in imobil si incheierea tranzactiei. Suntem cu doua zile inaintea incheierii contractului si nu sunt gata lusrarile in imobil. Eu iau credit de la banca pentru plata. Cum procedez si ce trebuie sa prevad in contractul de vanzare-cumparare ca sa il constrang pe vanzator sa-si respecte promisiunile din precontract. Ideea ar fi fost sa-i virez toti banii din creditul ipotecar dar sa nu ii dau o restul din avans. Se poate asa ceva? Mentionez ca am dat avans la precontract, in acesta am preazut ca potentialul vanzator sa-mi dea dublu avansului daca nu incheim tranzactia. Acum el spune ca, daca nu facem cum vrea el (adica sa incheiem tranzactia asa cum se afla imobilul acum) nu imi mai da apartamentul si sa-l dau in judecata pentru recuperarea banilor.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:19, 25 Martie 2009
da, ar trebui sa-l dati in judecata pentru ca altfel va crede ca se poate oricum si intotdeauna asa cum vrea el.
da, din pacate aceasta ar fi o solutie daca vrem bataie de cap. Stiu cum e cu procesele. Ar dura o groaza si ne-ar omori sanatatea. As fi vrut sa stiu daca mai e ceva de facut fara sa-l dau in judecata. Daca pot sa-l mai constrang prin contractul de vanzare cumparare.
trebuie sa-i cereti daune pt. fiecare zi de intarziere
In speta intereseaza si conditiile prevazute in antecontract. Si aveti grija si ce contract semnati.
Pentru a putea solicita daune pentru fiecare zi de intarziere trebuie sa fie prevazut acest lucru in antecontract sau trebuie sa va adresati instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil mishuhu mishuhu Buna ziua, Am si eu o problema. Intentionez sa cumpar un imobil intr-o cladire aflata in acest moment in constructie care are termen de finalizare prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am platit un avans pentru un apartament pe numele copilului ... elcorusumaria1@gmail.com elcorusumaria1@gmail.com buna ziua Am platit un avans pentru un apartament pe numele copilului( major).Am putea noi parintii sa preluam achitarea apartamentului iar contractul sa fie ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil cu probleme: pot face cerere oficiala pentru a primi actele imobilului de la dezvoltator hrimiucsorin hrimiucsorin am incheiat un antecontract pentru un apartament acum 5 luni (scadent 1 luna): etape: 1. -am plătit avans pentru un apartament la gri(82mp) ce rezulta ... (vezi toată discuția)