avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Control la Asociatia de Propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Control la Asociatia de Propietari

Salutare.
As dorii sa stiu carei autoritati trebuie sa m-a adresez pentru a face o reclamatie(sesizare) cu privire la nereguli in cadrul Asociatiei de Propietari.Adica,mod de calcul,felul in care sunt afisate listele de intretinere,etc..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 17:45, 20 Februarie 2014
pt initiator : daca in asoc nu va poate lamuri si aveti dovezi ca ceea ce e pe lista nu corespunde cu legea sau ceea ce sa hot in AG, mergi la PRIMARIE...singura autoritate sa faca control...dar in colaborare pot si alte institutii.

la subiectul meu : reclamangiul a fost cenzor in cadrul asoc...dar pana sa fiu eu presedinte, totul se vota cam cum vroia ea, adica cum ii era ei convenabil pe lista de plata sa plateasca mai putin. Dupa atatea modificari, cam nelegale dar votate de proprietari in sedinte...am hotarat ca totul tre aduc in baza legii. Asta sa si facut...si de aici banui ca vecina e menultumita, ca nu se mai intampla ce vrea ea in asoc...ci doar ce e legal si acum lumea cam isi expune ceea ce vor, si pana la urma se face ce e in avantajul tuturor, nu numai la cativa. Dupa ce sia dat demisia ca Cenzor...au inceput reclamatiile pe unde a nimerit si stiut ea sa faca, chiar de la garda au venit trimisi de ea, acestia nu au fost in stare sami arate un act in baza carui imi fac control dar iam acceptat numai so lamureasca pe vecina. Dar vecina tot nu ii vine sa creada ca totul e in regula.
Ca sa va dati seama : o data iam explicat ce nelamurire avea, dupa ce am terminat ea a inteles tocmai invers ce iam zis ( daca iam zis ca usa e alba, ea a inteles ca usa e neagra...am ramas uimit de felul de asculta si de a intelege / alt caz : a vazut ea la tv ca un admin a fugit cu banii asoc, deci si la noi sa intampla acelasi lucru...ca si noi suntem hoti .... si altele.
(am explicat cat de cat, care e treaba cu vecina, ca sa vedeti cazul in care ma aflu cu vecina nemultumita vejnic)

intrebarea : am primit reclamatie prin posta pe numele meu, nu pe asociatie...in fine, si imi cere copii xerox dupa niste acte, sa i le trimit ei si la alti 3vecini care siau pus semnatura pe aceea hartie. deci 2tocuri x4 pers = 8tocuri in total de xerox... SUNT OBLIGAT SA LE TRIMIT SA LE FAC COPII SI SA LE TRIMIT PRIN POSTA? asa cum cer.....cum e legal?
-ca legea 230 zice ca tre sa facilitez accesul la actele asoc...dar ea vrea un volum foarte mare, ca sa nu mai zis ca dupa fiecare AG leam zis ca pot vedea actele, sau cand au timp sa imi zica si am fost controlat la ele, cum am zis in postarile de mai sus.
cavallis a scris:
intrebarea : am primit reclamatie prin posta pe numele meu, nu pe asociatie...in fine, si imi cere copii xerox dupa niste acte, sa i le trimit ei si la alti 3vecini care siau pus semnatura pe aceea hartie. deci 2tocuri x4 pers = 8tocuri in total de xerox... SUNT OBLIGAT SA LE TRIMIT SA LE FAC COPII SI SA LE TRIMIT PRIN POSTA? asa cum cer.....cum e legal?

Da, sunteti obligat sa-i trimiteti pe cheltuiala dumnaevoastra cate 10 exemplare din fiecare document solicitat, dar autentificate la notariat. Dati-i adresa mea si a inca 7 utilizatori ai acestui forum sa ne trimita si noua cate un exemplar. Apoi trimiteti-ne si dv cate unul ca sa le confruntam, sa verificam, sa facem o verificare incrucisata cu toti furnizorii asociatiei dumneavoastra. Acus vin sarbatorile de iarna si doar n-o sa stam de Craciun sa facem contabilitate si expertize.
Asa ca apucati-va de treaba!#-o
toate cheltuielile s-au facut prin aprobarea lor initiala ( daca sunt de acord sa incep lucrare si eventual si pretul de manopera). Mentionez ca am fost controlat la aceste acte, totul e ok.
Ideea era daca tre sa-i fac copii xerox dupa actele cerute...adica cam toate din ian2011 pana acum???.
Plus ca tre sa le fac in 4exemplare, si pt ceilalti 3acoliti ai ei...total volum de acte cam 8tocuri ar fi.
Eu zic sa o invitati la asociatie, printr-o scrisoare recomandata, sau ma rog, sa-i dati un raspuns in acest sens, sa vina sa consulte tot ce doreste, asa cum prevede L 230/2007, art. 10. Daca vine, bine, daca nu, mai bine, insa daca va actioneaza in instanta, s-ar putea ca judecatorul sa de-a dispozitie sa se faca o expertiza in acest sens. Este alta mancare de peste, expertul se prezinta la asociatie, consulta toate documentele care considera ca l-ar ajuta sa intocmeasca un raport de expertiza pe care il inainteaza instantei. Expertului sa-i prezentati si documentele care atesta ca s-au facut controale si ca cheltuielile au fost legale. Cine pierde procesul, de regula, plateste expertul!
Nici daca ati avea un Xerox la asociatie, nu ar fi economic sa consumati atata hirtie...
Dupa fiecare sedinta (unde sa discutat ce si cum s-au cheltuit banii) au fost invitati sa ramana sa vada actele, sau in alta zi care vor...dar nimic. Asa mia mai zis si un administrator,,,sa nui dau nimic, ca nu sunt obligat sai trag atatea tocuri, daca vrea sa vina la asoc sa vada ce vrea si sa noteze ce vrea...dar eu am zis ca e mai bine la federeatie sau in prezenta lor...ca eu singur -ele mai multe, sa nu imi "fure"vreo hartie importanta de la dosare.
Daca nici asa nu vrea...sa convoce AG si acolo sa reexplic de vrea sa afle...dar sigur nici asa nu o sa vrea (la ce e in mintea ei...te poti astepta la orice).
In urma controalelor, nu am hartii la mana...nu am mai fost sa cer ce au gasit...doar cand au venit cei de la Garda Financiara miau lasat un PV ca miau facut control la acte, acasa la mine. Singura mea dovada...ca in urma controalelor a fost ok : nu miau venit amenzi pe numele meu sau pe asociatiei.
Daca s-ar ajunge la tribunal...sigur o sa ceara actele, ca si cei care m-au mai controlat (de exemplu, la primarie...am facut copii dupa un dosar...cam 180foi. / pana si aia de acolo s-au mirat ca sunt puse in ordine, tot felul de pv vb facute, ca am chiar toate acele asa cum trebuie...ca nimeni din oras nu e asa de ok ca mine)...nu ar fi problema, le dau ce vor.
A vrut sa ceara o expertiza, tanti...dar trebuia sa plateasca cateva milioane...si sa lasat...dar de comentat NU.
Deci pana la urma...nu as fi obligat sai trag la xerox atatea hartii?

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari? adiria adiria Buna seara, Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a ... (vezi toată discuția)