avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Control la Asociatia de Propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Control la Asociatia de Propietari

Salutare.
As dorii sa stiu carei autoritati trebuie sa m-a adresez pentru a face o reclamatie(sesizare) cu privire la nereguli in cadrul Asociatiei de Propietari.Adica,mod de calcul,felul in care sunt afisate listele de intretinere,etc..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 17:45, 20 Februarie 2014
Eu cred ca ati inteles gluma din mesajul meu anterior.
Nu faceti domnule nici o copie si lasati sa-si revina din suparare. Mai rezolva si timpul cate ceva. Dumneavoastra ca presedinte, convocati adunarea generala in primul trimestru al anului 2014 asa cum prevede legea si nu cand vrea un proprietar.
Daca un proprietar vrea adunare generala, alta decat cea anuala obligatorie, sa faca bine si sa o convoace asa cum prevede legea: semnatura a 20% dintre proprietari. Daca el ar convoca o asemenea adunare generala, dumneavoastra si membrii comitetului o sa va prezentati si o sa vedeti daca sunt acolo prezenti peste jumatate din membrii asociatiei. Numai atunci discutati problemele invocate. Altfel lasati-l sa faca reconvocare...
AG am facut inainte de mai multe ori in decurs de 2ani, ca vroiam sa readuc conf.legii toate repartizarile din asoc, sa se discute ce reparam, dece trebuie unele reparatii mai urgent,etc...lasandui pe prop sa decida ce si cum...adica leam cerut parerea ce era important de decis in asoc...sa nu fie vorbe ca fac de capul meu...chiar daca unele probleme erau mai mult consultative ca oricum spune legea asa se face. Tot ce sa intamplat sa decis in AG, nu am facut nimic fara acordul lor...asta e ideea...chiar si reclamangiul, a fost cenzor si vazand ca nu se mai intampla cum vrea, sia dat demisia.
Asadar...pana la urma nu sunt obligat sa-i fac acele copii dupa dosare / daca vrea sa vada actele sa vina la asoc in prezenta unui reprezentat de la federatie sau chiar la sediul federatiei / daca ar vrea sedinta sami aduca tabel cu semnaturi de la 20% din prop. E bine de stiut.
Daca totusi nu vrea cele de mai sus...astept citatia de la tribunal cu cea mai mare placere...ca sa se dovedeasca irevocabil ca ceea ce am facut e ok, si apoi eu sa cer daune morale (ca eu am dovezi in scris ca ma facut in toate felurile, ca fur, favorizez pe unu si altu, cerere tip tabel punandui pe prop. sa semneze pt un lucru si cand colo pe cerere a mai aparut un motiv in plus adaugat de ea - adica fals in actele depuse la asoc, etc).
O sa trec si pe la primarie, sa intreb cum vad si ei problema...

Va multumesc pt informatii, va urez sa nu aveti probleme cu asemenea persoane!
Buna ziua, sunt administrator la o asociatie si ma confrunt din pacate, cu acelasi tipar ca si dvs, in sensul ca de 4 ani s-a mutat la noi in bloc o persoana mai in varsta, care sta toata ziua pe usile primariei si reclama vecinii si conducerea asociatiei. Chiar nu exista o baza legala,sa-i actionam in instanta, ca sa nu mai faca reclamatii nefondate si sa ne puna degeaba pe drumuri?
Despre ce anume reclamatii este vorba ? daca acestea se refera la asociatia de proprietari si Dumneavoastra " nu prea ii raspundeti " sau raspunsul este pe " langa " are tot dreptul .
Nu intodeauna cei care fac verificari duc lucrurile pana la capat, dovediti ca ati raspuns la toate intrebarile sau problemele pe care le ridica " reclamangiu " si o sa vedeti ca pana la urma are sa se lase pagubas ,
De aceea cred ca omul are dreptate si insista , caci altfel il puteti Dumneavoastra sa l faceti sa " taca " printr un proces , deci exista o baza legala , dar aveti mare grija sa nu se intoarca invers .
Reclamatile sunt nefondate, nici macar nu ne intreba sau sa ceara o explicatie, pur si simplu ne trezim sunati de primarie ca a facut reclamatii verbale, care se dovedesc a fi neintemeiate. De aceea intrebam daca nu putem stopa acest incident intr-un fel sau altul.Aceasta persoana ne-a amenintat ca ne pune pe drumuri chiar acum 2 zile, cand a avut loc sedinta anuala.Ea are probleme cu mai multi proprietari, nu numai cu conducerea asociatiei. O intereseaza daca platesc altii impozitele la stat. E restantiera si ne ameninta ca, daca o dam in judecata, o sa ne faca rau. Incearca sa ne intimideze, spunand ca are relatii peste tot. Acum incearca sa obtina o scutire de la plata penalitatilor, caci are in jur de 1800 lei, plus debit in aceiasi valoare.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
stefan.cl., utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari? adiria adiria Buna seara, Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a ... (vezi toată discuția)