avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca a unui defunct
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca a unui defunct

Buna ziua!

Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura cu asta.Acum,dupa decesul lui ,primim scrisori din partea recuperatorilor de creante cu mesajul "executare silita " in cazul in care nu se plateste acea suma de bani .Mentionez faptul ca nici cat timp traia tatal meu nu era dezbatuta mostenirea din partea bunicului meu ,al carui locuinta a fost preluata de tata,loc unde acuma locuiesc cu mama mea.De asemenea nici in momentul de fata nu este dezbatuta succesiunea dupa decesul tatalui.Am inteles ca se procedeaza astfel : daca mostenitorii(neoficiali) accepta mostenirea, atata activul cat si pasivul vor veni pe numele celui ce accepta succesiunea.Daca succesiunea nu este acceptata riscam sa ramanem fara casa ? Cer ajutorul unui avocat.Va multumesc mult !
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
ContSters301939, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:39, 30 Septembrie 2013
Creditorul poate dispune demararea procedurii de executare silita ,inclusiv deschiderea succesiunii
Procedura este complexa si de durata
Sa inteleg ca eu cu mama trebuie sa alegem una din solutii ,ori acceptam succesiunea cu tot cu activul si pasivul ,ori sa refuzam succesiunea ,mostenirea bunurilor si astfel vom fi obligati sa parasim locuinta ?! Stima
Executorul judecatoresc daca nu poate executa bunul imobil,poate dispune masura executari silite asupra bunurilor mobile,conturi,drepturi salariale-prezente si viitoare pana la concurenta debitului de recuperat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la banca a unui decedat ContSters301939 ContSters301939 Buna seara , Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura ... (vezi toată discuția)
Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
Poprire mostenitori parwous parwous Buna ziua, Tatal meu a avut un credit de nevoi personale la bcr. In septembrie 2016 a decedat. La momentul decesului,nu fusese demarata procedura de ... (vezi toată discuția)