avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca a unui decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca a unui decedat

Buna seara ,

Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura cu asta.Acum,dupa decesul lui ,primim scrisori din partea recuperatorilor de creante cu mesajul "executare silita " in cazul in care nu se plateste acea suma de bani .Mentionez faptul ca nici cat timp traia tatal meu nu era dezbatuta mostenirea din partea bunicului meu ,al carui locuinta a fost preluata de tata,loc unde acuma locuiesc cu mama mea.De asemenea nici in momentul de fata nu este dezbatuta succesiunea dupa decesul tatalui.Am inteles ca se procedeaza astfel : daca mostenitorii(neoficiali) accepta mostenirea, atata activul cat si pasivul vor veni pe numele celui ce accepta succesiunea.Daca succesiunea nu este acceptata riscam sa ramanem fara casa ?

Dar in cazul in care acceptam succesiunea ,atat activul cat si pasivul ,datoria se poate da pe rand ?
Cer ajutorul unui avocat.Va multumesc mult !

Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
ContSters301939, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 15:53, 24 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Imi cer iartere ca-mi permit sa va raspund, dat fiind faptul ca nu sunt avocat! Nu am prea mare experienta, doar 13 ani si peste 1000 de dosare de executare silita. Credeti ca mi-ati putea permite sa va raspund?

Lasand gluma la o parte, gluma ce vine evident dintr-o frustrare personala, va spun ca doar discutand cu creditorul puteti sti daca accepta sau nu un angajament de plata in rata a debitului mostenit de la tata.

Daca nu au inceput deja executarea silita, probabil creanta este prescrisa. Stii cumva de cand nu a mai platit tatal dvs creditul sau cand a fost cesionat firmei de recuperari?
Nu e nicio problema,va multumesc ca ati intrat in discutie .

Contractul de cesiune de creante a fost incheiat intre banca si societatile(ca sunt mai multe) de recuperari din cate citesc eu in aceste scrisori prin iulie 2012.Cat priveste ultima plata a datoriei nu am habar .Scrisorile vin pe numele tatalui meu in continuare ,desi la un moment-dat le-am trimis prin fax certificatul de deces prin care sa vada ca trimit degeaba acele scrisori ,mama nu stie nimic despre asta ,e o harababura totala.Nu stiu cum sa scot la capat.

Va multumesc.
Daca din iulie 2012 doar trimit notificari si nu au inceput executarea inseamna ca dreptul lor de a va executa este cam prescris. altfel ar fi inceput demult executarea.

va sfatuiesc sa ignorati notificarile, pana veti primi una semnata si stampilata de un executor judecatoresc. In momentul ala doar, chestiunea devine una seriosa.
Ce suma se solicita?
Tocmai ca acele "amenintari" cu executarea silita nu sunt semnate de un executor judecatoresc,ba mai mult de atat nici macar stampilele si semnaturile din scrisori nu sunt reale ci scanate si aplicate pe fiecare scrisoare in parte,ori asta ar fi modu in care lucreaza.
Suma este de 98 de mil vechi.

Stima

Pentru suma asta nici macar nu pot urmari silit imobilul. :)

Cel mai probabil, puteti sta linistiti.

Alte discuții în legătură

Datorie la banca a unui defunct ContSters301939 ContSters301939 Buna ziua! Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura ... (vezi toată discuția)
Mostenesc creditul tatalui decedat? andy2222 andy2222 Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2013 si pe langa mostenirea ce consta intr-un apartament, acesta a lasat in urma si un card de credit co brand ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)