avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de concesiune-pact comisoriu expres
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de concesiune-pact comisoriu expres

Buna seara.Speta mea este urmatoarea:
am concesionat un teren de la o primarie ,am facut contractul si am stipulat la cap.4-Redeventa -urmatoarele :"intirzierile la palata redeventei se vor sanctiona cu penalitati de 1%/zi de intirziere la suma datorata,urmind ca pentru intirzierile la plata a redeventei anuale ce depasesc 6 luni,sa se procedeze la retragerea concesiunii,fara a fi necesara interventia instantelor judecatoresti(pact comisoriu expres)." -contractul fiind incheiat in 24.11.2010. Nu am reusit sa platesc acea redeventa (2102lei/an + rata inflatiei) nici nu am folosit acel teren in nici un fel si in 01.02.2013 am fost notificat de respectiva primarie ca s-a reziliat contractul in 01.02.2013.,urmind sa achit primariei o suma de 5653lei reprezentind redeventa neachitata ,plus intirzieri la plata.
Intrebari: contractul de drept nu s-a reziliat prin pact comisoriu expres dupa 6 luni de neplata?
eu nu sunt dator primariei respective, doar cu suma neplatita timp de 6 luni plus penalitati pina la rezilierea contractului prin pact comisoriu?
de ce primaria nu a reziliat contractul prin pact comisoriu expres?
Cu respect multumesc.

Alte discuții în legătură

Redeventa in cazul concesionarii de cabinete medicale giani_cainele giani_cainele sunt medic specialist medicina de familie si vreau sa concesionez un cabinet la tara Mentionez ca acel cabinet functioneaza in cadrul primariei,adica ... (vezi toată discuția)
Contract ContSters195141 ContSters195141 se poate trece din contract de participatiune in contract de concesionare fara licitatie?mentionez ca am construit o cladire pe cheltuiala firmei terenul fiind ... (vezi toată discuția)
Restrangere concesiune adinutza.2008 adinutza.2008 Primaria a incheiat un contract de concesiune cu o societate avand ca obiect un teren proprietate privata. Acest teren s-a concesionat pentru construirea de ... (vezi toată discuția)