avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Filmat in cabina de proba...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Filmat in cabina de proba...

Buna ziua,

pentru inceput as dori sa va adresez cateva intrebari daca se poate, la care sa primesc si niste raspunsuri.

Intrebarea numarul 1
-filmarile in cabina de proba sunt legale? (daca nu ce lege prevede acest lucru?)

Intrebarea numarul 2
-filmarile din cabina de proba se pot folosi ca si proba la un dosar ?

Intrebarea numarul 3
-se poate da in judecata (din punct de vedere al violarii intimitatii) compania care foloseste sistemul de supraveghere pentru cabina de proba ?

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:45, 2 Octombrie 2013
Din intrebarile tale rezulta ca ai savarsit o fapta nu tocmai ortodoxa. Eu cred ca filmarea prezinta o proba si mi-ar parea bine sa fie una solida pe langa altele si mai.
1. Nu stiu sa existe vreu interdictie expresa de filmare in cabinel de proba, dar filmare este nelegala prin raportare la cadrul legal privind viata privata a individzilor, dreptul la intimitate etc.
Nu pot sa va spun legea prin care sunt interzise, pentru ca nu e una singura, si nu scrie negru pe alb, este o corelare a multor texte.
Exista inclusiv o decizie a Autoritatii Nationale de Supraveghere a datelor cu caracter personal care detaliaza in ce conditii se pot filma incintele institutiilor / firmelor private.
Si daca raportat la viata privata filmarea incalca unele legi, asta nu inseamna decat ca (1) cel care a filmat se expune la unele sanctiuni gen amenzi contraventionale si (2) se expune la daune civile in masura in care prin filmare a cauzat un prejudiciu celui filmat (iar cel fimlat il va actiona in instanta unde va dovedi prejudiciul).
Nu inseamna ca filmarile nu pot fi folosite pentru dovedirea unei infractiuni, de ex.
In cazul filmarilor care se fac sub autoritatea organelor de cercetare penala sau a celor care fac parte din planul de paza al firmei unde s-au petrecut, atunci ingerinta in viata privata a salariatilor poate fi mai puternica.

2.Depinde de dosar. In general, da.

3. Da. In masura in care reclamantul a suferit un prejudiciu si il poate dovedi si cuantifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul ma hartuieste si ma filmeaza Darcleu Darcleu Buna ziua, de 4 ani s-a mutat o familie langa noi. Au inceput cu procese pentru pamant, ne-au trimis sanepidul pentru cocina de porci,controale pentru fosa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la intimitate Alerim84 Alerim84 Buna ziua! As vrea si eu un sfat. Am aflat ca fostul meu prieten m-a filmat cu o camera ascunsa non-stop, ca el era plecat in deplasare si vroia sa stie ce ... (vezi toată discuția)
Cum este legal sa filmezi alte persoane??? mirela13 mirela13 M-ar interesa, daca este legal sa postez pe internet un filmuletz realizat in urmatorul context: - in apartamentul meu (cumparat inainte de casatorie) - ... (vezi toată discuția)