avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate executa un apartament pe care il detin dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate executa un apartament pe care il detin dar altcineva are uzufruct viager?

Detin un apartament obtinut prin contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager in urma cu 7 ani. Se poate executa silit in urma neplatii unor datorii bancare?
Conform codului de procedura civilă:
Art. 744. Dreptul creditorilor asupra bunurilor uzufructului. Daca plata datoriilor nu se va face in modul prevazut la art. 743, creditorii pot sa urmareasca bunurile date in uzufruct .
Nuda proprietate poate fi supusa executarii silite.
Dreptul de uzufruct , insa, dezmembramant al drept de proprietate, drept real principal , derivat, trebuie respectat.
Da, se poate.
Dvs. detineti nuda proprietate.
Cine il executa, va fi obligat sa execute nuda proprietate si cu pastrarea dreptului de uzufruct viager pentru cel ce detine acest drept.

Totusi sunt opinii contradictorii in acest domeniu.

Daca se intampla o astfel de executare, va sfatuiesc sa angajati un avocat si sa formulati contestatie la executare. Depinde foarte mult de ce opinie are judecatorul in cauza in acest domeniu si mai ales de avocatul pe care il veti avea astfel incat sa-i poata schimba opinia cu argumente pertinente in favoarea interesului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Marcos1976 Marcos1976 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura c-o problema cu care se confrunta cumnatul meu, si anume: La data cumpararii apartamentului in care locuieste, ... (vezi toată discuția)
Executare silita aXXo aXXo Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: am fost instiintat despre inceperea executarii silite din cauza unei datorii neachitate la timp catre un ... (vezi toată discuția)
Cine plateste intretinerea, uzufructuarul sau nudul proprietar? andreistan andreistan Buna ziua, Cine este raspunzator in fata legii pentru plata intretinerii unui apartament? Situatia este urmatoarea, [b]mama a vandut fiicei dreptul de ... (vezi toată discuția)