Buna ziua,
In data de 10.09.2013 a fost aprobata OUG 85/2013 care zice cam asa: RAAN (in subordinea Ministerului Economiei, finantata in exclusivitate de la bugetul statului) poate sa intre in insolventa. Pentru asta se aplica intocmai prevederile L85/2006.
Am foarte multe intrebari. Unele nu au legatura cu partea juridica dar ma intereseaza parerile voastre.
1. Cum poate STATUL, principalul debitor al RAAN-ului sa permita acesteia intrarea in insolventa? Daca nu sunt in stare sa administreze o unitate economica cum pot administra o tara?
2. De ce mi s-a refuzat mie, creditor al RAAN-ului, cererea de declarare a starii de insolventa din moment ce am un titlu executoriu din 2012 pe care nu pot sa-l pun in practica? Avem motiv sa cerem anularea incheierii prin care se aproba deschiderea procedurii de insolventa?
3.Daca din lista de plati depusa odata cu cererea rezulta ca unii creditori au fost favozizati este acesta un motiv de anulare?
4. In data de 17.09.2013 se judeca divizarea RAAN in RAAN si RATEN (care pleaca cu o parte din patrimoniu) si in 18.09.2013 se cere deschiderea procedurii pentru RAAN. Este acesta motiv de anulare a cererii pe motiv ca RATEN nu era inca inregistrata la ONRC si patrimoniul obtinut ca urmare a divizarii nu era operational?
5. Este constitutionala OUG 85/2013?? Si daca NU cum putem sa declaram acest fapt?
Pe masura ce primesc raspunsuri o sa mai povestesc cate ceva.