avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cat dureaza returnarea TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cat dureaza returnarea TVA?

daca depun cerere de returnare de tva (sub 10000 de lei), in cat timp primesc bani?
Am inteles ca pentru cereri de tva de sub 10000 se face returnare imd. , dar cam cate zile ? sau primesc bani pe loc?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:25, 2 Octombrie 2013
Potrivit Ordin 263/2010:

6. Solicitările de rambursare se soluţionează, în ordinea cronologică a înregistrării lor la organul fiscal, în termenul prevăzut la art. 70 din Codul de procedură fiscală.


2. Deconturile cu sume negative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare se soluţionează în funcţie de gradul de risc fiscal pe care îl prezintă fiecare persoană impozabilă, astfel:
a) în cazul deconturilor de TVA cu risc fiscal mic - prin emiterea Deciziei de rambursare a TVA;
b) în cazul deconturilor de TVA cu risc fiscal mediu - cu analiză documentară;
c) în cazul deconturilor de TVA cu risc fiscal mare - cu inspecţie fiscală anticipată.
.....
3. Deconturi cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare cu risc fiscal mic
3.1. Deconturile cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare prin care se solicită rambursarea unor sume mai mici sau egale cu 10.000 lei sunt considerate, în mod automat, cu risc fiscal mic.Cod procedura fiscala:Art. 70 Termenul de soluţionare a cererilor contribuabililor

(1) Cererile depuse de către contribuabil potrivit prezentului cod se soluţionează de către organul fiscal în termen de 45 de zile de la înregistrare.

(2) În situaţiile în care, pentru soluţionarea cererii, sunt necesare informaţii suplimentare relevante pentru luarea deciziei, acest termen se prelungeşte cu perioada cuprinsă între data solicitării şi data primirii informaţiilor solicitate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune in forma autentica ciandreea ciandreea Contractul de cesiune de creante, incheiat in baza Ordinului MFP 1308/2009 privind unele masuri pentru solutionarea deconturilor cu sume negative de TVA cu ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva danastoican danastoican rambursare TVA societate platitoare de TVA solicita rambursare in luna sep.2013, in luna dec.2013 primeste decizie de anulare TVA, luna aceasta la control se ... (vezi toată discuția)
Tva de recuperat alynabica alynabica am vreo sansa sa recuperez tva-ul de la stat? si in ce conditii? multumesc. (vezi toată discuția)