avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva de recuperat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva de recuperat

am vreo sansa sa recuperez tva-ul de la stat? si in ce conditii?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: helenita , utilizator 23:16, 1 Februarie 2010
Bineinteles ca da. Dar, inainte veti fi controlat sa se vada daca meritati banii de TVA.
conform OMPF nr. 1857/2007, orice decont negativ de tva cu optiune de rambursare se solutioneaza in termen de 45 de zile de la depunerea la organul fiscal competent.

cererea de rambursare se analizeaza dpdv al riscului, iar in urma indicatorilor de inspectie fiscala si SIN-ului rezultat (Standard Individual Negativ), putem avea:
- în cazul deconturilor de TVA cu risc fiscal mic - emiterea deciziei de rambursare a TVA;
- în cazul deconturilor de TVA cu risc fiscal mediu - cu analiză documentară sumara ;
- în cazul deconturilor de TVA cu risc fiscal mare - cu inspecţie fiscală anticipată.
eu am cerut rambursare , fara sa stiu am preluat soldul pt care am cerut in decontul urmator, mi-a venit instiintare ca nu se mai poate face rambursarea in astfel de conditii , am reluat dupa inca 3 luni si in 2 luni au venit si au analizat toate actele din pct de vedere deducere tva si a decurs totul bine.
deci se poate!
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
helenita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen inspectie fiscala romascanu romascanu Dragi consultanti fiscali si altii, Pentru o cerere [b]din 2006[/b]/ decont cu suma negativa de TVA cu optiune de rambursare (cca.46.ooo lei) care ar fi ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza returnarea tva? sorinandrei sorinandrei daca depun cerere de returnare de tva (sub 10000 de lei), in cat timp primesc bani? Am inteles ca pentru cereri de tva de sub 10000 se face returnare imd. , ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva octav73 octav73 Buna ziua ! Conduc o SC si in urma cu aproape un an am depus o cerere de rambursare a TVA-ului .De atunci am tot fost verificat si amanat de nenumarate ori . ... (vezi toată discuția)