avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divortat in timp ce eram gravida
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divortat in timp ce eram gravida

Am ramas gravida in ianuarie 2013, casatorita fiind din februarie 2009.
Am divortat in aprilie 2013 dupa ce fostul sot m-a parasit in luna martie.
Am nascut de curand, fostul sot nu a venit sa recunoasca copilul dar a fost trecut ca tata pe certificatul de nastere deoarece copilul a fost conceput in timpul casatoriei. Copilul poarta numele meu.
In aceasta situatie avem custodie comuna asupra copilului?
Ar trebui sa deschid un proces de custodie ca sa obtin custodia totala a copilului?
Stoica Ioana a scris:

Sigur ca prin proces va exista o clarificare a relatiilor de familie.

Dna Avocat, dumneavoastra ati facut afirmatia citata din convingere pur personala, nici pe departe din experienta dumneavoastra profesionala.

Nu inteleg de ce in ciuda a tot si toate, majoritatea avocatiilor te indemna sa deschizi un proces, oricat de aberant ar fi beneficiul obtinerii unei hartii. Cu cat se umple birourile judecatorilor de astfel de dosare, cu atat sansele ca un judecator sa isi aplece atentia asupra particularitatii unui caz, se imputineaza.

Acele motive temeinice , vazute prin prisma legii in vigoare, sunt exclusiv acte de violenta, de vatamare corporala, tentativa de crima si alte orori pe care un parinte le exercita EXCLUSIV asupra minorului.
Relatiile de familie deficitare, conflictuale, isi pun amprenta asupra educatiei copilului.

Parintii nu se inteleg .

Cum vor lua ei DECIZII impreuna ?

Hotararea judecatoreaca vizeaza, dincolo de exercitarea autoritatii parintesti, plata pensiei de intretinere , spre exemplu.

Sau pronuntarea unei hotarari care sa suplineasca acordul tatalui pentru parasirea tarii.

Ori suplinirea acordului de vointa al tatalui,pentru inscrierea copilului, intr-o institutie de invatamant.

Din ce perspectiva percepti dumneavoastra un atare demers lipsit de eficienta
?

Hotararea judecatoreasca este imperios necesara, cand parintii nu comunica eficient, nu colaboreaza , lezand astfel, copilul .

Nu va inteleg punctul de vedere , e lipsit de coerenta.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Alinuzza13, am uitat sa iti punem o intrebare importanta: de ce doresti custodie totala?
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Imi cer scuze, n-am putut edita in timp mesajul anterior pentru a adauga o justificare a afirmatiilor mele de mai sus.

Doamna care a deschis aceasta postare nu a explicat decat ca a divortat de tatal copilului, in timp ce era gravida, iar tatal nu a venit sa-si recunoasca copilul. Doar aceste amanunte fiind impartasite, se subintelege ca doamna considera ca acestea sunt motive suficiente pentru a putea obtine ''custodie totala'', iar dumneavoastra, dna Avocat, ii dati de inteles ca poate deschide un proces.

Da, intr-adevar. Poate deschide un proces, prin care tatalui i se vor da drepturi pe care se vede clar ca nu si le doreste.
Autoritatea parinteasca va fi exercitata de catre mama , cata vreme tatal este absent din viata de familie.

Se afirma de catre utilizatorul de mai sus ca tatal poate OBTINE drepturi pe care nu le DORESTE .

Nicidecum .

Programul de vizitare trebuie solicitat , prin cererea reconventionala.

La care alte drepturi va referiti , pe care nu le are , si le-ar obtine , prin proces ?

[editat]
Cu stima

:bow:
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodia totala copil bartmarc bartmarc Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)
Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Dudumaya Dudumaya Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)