Am ramas gravida in ianuarie 2013, casatorita fiind din februarie 2009.
Am divortat in aprilie 2013 dupa ce fostul sot m-a parasit in luna martie.
Am nascut de curand, fostul sot nu a venit sa recunoasca copilul dar a fost trecut ca tata pe certificatul de nastere deoarece copilul a fost conceput in timpul casatoriei. Copilul poarta numele meu.
In aceasta situatie avem custodie comuna asupra copilului?
Ar trebui sa deschid un proces de custodie ca sa obtin custodia totala a copilului?
Ideea e ca el niciodata nu face ceea ce zice. De exemplu cand am nascut si am stat 3 zile in spital ma suna si imi spunea in fiecare zi ca vine sa vada copilul si sa-l recunoasca si nu a venit. Nici la starea civila nu a venit. Spune ceva si face altceva. Minte foarte mult. Si ma incurca. De exemplu acum trebuie sa depun actele pentru indemnizatie si alocatie si in mod normal ar trebui sa vina si el dar stiu ca nu o sa vina si o sa ma incurce. Asta fiind doar o situatie. De aceea voiam sa am custodie exclusiva ca sa nu depind de el in nici o situatie.
Extras din legea 257/2013 de modificare a legii 272/2004 privind protectia drepturilor copilului:
"Se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti."
Daca nu se incadreaza in conditiile de mai sus, mai usor ar fi sa semnati impreuna o intelegere sau conventie cu privire la exercitarea autoritatii parintesti.
Custodia totala copil
bartmarc
Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)
Custodie totala
Dudumaya
Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)