avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la vanzarea catre persoane fizice din Marea ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la vanzarea catre persoane fizice din Marea Britanie

Buna ziua!

In cazul unei firme platitoare de TVA din Romania care vrea sa vanda cat de curand on-line catre persoane fizice din Marea Britanie cum trebuie sa intocmim factura, cu TVA sau fara?
Acesta factura poat fi inregistrata cu taxare inversa sau e vanzare la distanta?

Sper sa ma puteti ajuta!
Cel mai recent răspuns: Iordache Victoria Ioana , Contabil 15:06, 3 Octombrie 2013
Daca persoanele la care se vine nu sunt inregistrate in scopuri TVa, deci nu va pot prezenta un cod valabil de TVA, trebuie sa facturati cu TVA. Deci dumneavoastra trebuie sa colectati TVA
In legatura cu vanzarea la distanta ce puteti sa imi spuneti? Este considerata vanzare la distanta sau este pur si simplu o vanzare asemanatoare cu cea nationala in care se colecteaza TVA, cum ati spus dumneavoastra?
Am citit intr-un articol ca, trebuie verificat plafonul pentru vanzari la distanta din Marea Britanie si in cazul in care este depasit, trebuie sa platim TVA in Marea Britanie
Va las linkul unde am citit aceste informatii:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii programare prin internet in afara romaniei cezardum cezardum Buna ziua, Detin un PFA cu norma de venit, inregistrat ca platitor de TVA (si inregistrat si in ROI). Va rog, daca este posibil, sa imi confirmati ... (vezi toată discuția)
Comert online (vanzare la distanta) intracomunitar si tva-ul in factura Discreet Discreet Buna ziua, Operez un magazin online prin care vand produse in regim de vanzare la distanta atat in Romania cat si in spatiul intracomunitar. Nelamurirea ... (vezi toată discuția)
Import dintr-o tara membra ue Andreea Suciu-expert contabil Andreea Suciu-expert contabil Buna ziua, mi-am deschis un SRL, comert cu amanuntul pe internet, si intentionez sa aduc haine din Spania, pe care apoi sa le vand in magazinul on line. ... (vezi toată discuția)