avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Modificare caiet de sarcini
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Modificare caiet de sarcini

Buna ziua!

am urmatoarea speta: se publica pe SEAP documentatia de atribuire pentru o procedura de licitatie deschisa. Ulterior se primesc solicitari de clarificari din partea operatorilor economici referitoare la Caietul de sarcini, iar autoritatea contractanta accepta solicitarile operatorului, solicitari ce conduc la modificarea specificatiilor din caietul de sarcini publicat pe SEAP.

Conform Ord. 171 al ANRMAP, AC nu are voie sa modifice documentatia de atribuire prin raspunsul la clarificarile primite
"Art. 1 – Răspunsul autorităţii contractante la solicitarea de clarificări privind documentaţia de atribuire, precum şi clarificarea cu privire la conţinutul documentaţiei de atribuire emisă de autoritatea contractantă, reprezintă acte administrative prin care se aduc lămuriri/explicitări/limpeziri cu privire la conţinutul documentaţiei de atribuire şi prin care nu se pot aduce modificări cu privire la conţinutul acesteia din urmă, aşa cum a fost publicată în SEAP.
Art. 2 – (1) În cazul în care autoritatea contractantă modifică prin răspunsul la solicitarea de clarificări conţinutul documentaţiei de atribuire, termenele prevăzute la art. 2562 alin.(1) din O.U.G. nr.34/2006 se raportează la data luării la cunoştinţă despre răspunsul autorităţii contractante cu privire la solicitarea adresată acesteia.
(2) În cazul prevăzut la alin.(1) Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilior analizează pe fond legalitatea modificării impuse de autoritatea contractantă.
"

Are voie sau nu AC sa modifice continutul documentatie de atribuire, exceptie decizia CNSC, masuri remediere ca urmare a unei contestatii sau notificare de contestatie?!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 15:06, 4 Octombrie 2013
Teoretic, are voie, mai putin cerintele de calificare si factorii de evaluare, si cu respectarea art.79 din OUG 34. Practic, controalele ulterioare se vor lega de modificarea DA, asa ca e recomandat de evitat astfel de modificari. CNSC verifica legalitatea textului dupa modificare din punct de vedere al OUG 34 si a introducerii lui din punct de vedere al art.79 (ex. se poate introduce abuziv cerinta aprovizionarii de la un anume furnizor, se solicita alt produs, etc.).

Cel putin asa interpretez eu speta, cu toate modificarile legislative mai mult s-a complicat decat s-a clarificat legislatia..
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie de atribuire mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Am postat o documentatie de atribuire pe SEAP.In urma multitudinii de clarificari proiectul tehnic a suferit modificari.Conform art. 1 din Ordin nr.171/2012 ... (vezi toată discuția)
Raspuns solicitare clarificari soazig soazig Intrebarea mea se refera la modul in care AC a raspuns cererii de clarificari pe care am formulat-o. Conform ART. 78 din OUG 34/2006 (1) Orice operator ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns solicitare de clarificare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Intrebarea mea este daca o autoritate contractanta este obligata sa raspunda in maxim 3 zile lucratoare la o solicitare de clarificare? In OUG 34 ... (vezi toată discuția)