avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Emitere factura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Emitere factura

Am PFA. Am incheiat un contract pe 2 ani (sept 2011 - sept 2014) pentru inchiriere panouri publicitare. Am emis factura pe toata suma dar am incasat banii doar pentru un an. As vrea sa vand panourile celui caruia i le-am inchiriat. Cum procedez cu factura? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: claudia_petre , utilizator 08:02, 7 Octombrie 2013
Probabil ati vrut sa scrieti sep 2012-sep 2014, ca altfel sunt 3 ani (sept 2011-sept 2014).

Oricum daca serviciul pt sept 2013 - sept 2014 nu se va mai presta, puteti emite factura storno, pe aceasta perioada (dar sa reziliati/modificati contractul, cu specificarea in reziliere/modificare ce suma se va storna). Cod fiscal

ART. 138 Ajustarea bazei de impozitare

Baza de impozitare se reduce în următoarele situaţii:

a) dacă a fost emisă o factură şi, ulterior, operaţiunea este anulată total sau parţial, înainte de livrarea bunurilor sau de prestarea serviciilor;


Pt vanzare panouri intocmiti factura de vanzare (dar sa aveti in obiect de activitate aceasta activitate)

multumesc. e vorba de 2012 - 2014 :).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare tva si impozit pe profit de la firme falimentare mihai.xyz mihai.xyz Ma ajutati, va rog, cu un raspuns: recuperarea TVA si impozit pe profit in cazul facturilor emise catre firme falimentare se poate face numai pentru facturile ... (vezi toată discuția)
Stornare factura in iulie emisa in iunie ioanaep ioanaep stie cineva sigur cu se procedeaza in cazul in care o factura emisa in iunie treb stornata in iulie? Se foloseste tva 19% pentru stornare sau 24%. Pentru mine ... (vezi toată discuția)
Creanta incasata prin hotarare judecatoreasca andreeamar2 andreeamar2 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema, am emis in 2009 o factura de servicii si clientul nu mi-a achitat-o. La momentul respectiv am stornat factura, ... (vezi toată discuția)