avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Denumire firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Denumire firma

Buna seara! Sper sa ma puteti ajuta cu o problema legata de alegerea numelui unui SRL. M-ar interesa sa stiu care este algoritmul dupa care se aproba denumirea unei societati comerciale.
Cel mai recent răspuns: razvanpopescu87 , utilizator 01:50, 4 Octombrie 2013
Algoritmul este .. sa nu mai existe si alte firme cu numele respectiv, in judetul respectiv.

Ordinul MJ 2594/C/2008 prevede că o firmă este distinctivă atunci când constă într-o denumire care nu este necesară, generică sau uzuală şi atunci când nu este identică sau similară cu alte firme înregistrate anterior în Registrul Comerţului.
Nu reprezintă elemente de distinctivitate: articularea cuvintelor; inversarea ordinii cuvintelor; dublarea uneia sau mai multora dintre literele ori cifrele care au intrat în componenţa unei firme înregistrate sau rezervate; adăugarea sau eliminarea adverbelor, prepoziţiilor, conjuncţiilor, numerelor, semnelor de punctuaţie având o semnificaţie vagă, precum şi a abrevierilor care nu sunt de natură să schimbe înţelesul denumirii; utilizarea unor cuvinte diferite din punct de vedere semantic, dar identice fonetic; folosirea unor prescurtări ale cuvintelor care intră în componenţa unei firme înregistrate sau rezervate; utilizarea simbolurilor echivalente literelor şi cuvintelor; utilizarea/neutilizarea diacriticelor; adăugarea, eliminarea sau înlocuirea unei părţi din denumirea înregistrată sau rezervată, dacă nu se schimbă înţelesul firmei sau utilizarea cuvintelor „grup”, „holding”, „company”, „trust”, „corn”, „trans” ori altele asemenea; adăugarea cuvîntului „România” indiferent de limba în care este redat. Nu se poate deroga de la respectarea dispoziţiilor de mai sus prin acordul scris dat de comerciantul înregistrat în registrul comerţului pentru utilizarea unei denumiri identice cu o denumire deja utilizată.
Verificarea şi rezervarea firmei se realizează la nivel naţional înainte de întocmirea actelor constitutive sau a actelor modificatoare ale acestora. Firma nu poate conţine cuvintele „ştiinţific”, „academie”, „academic”, „universitate”, „universitar”, „şcoală”, „şcolar” sau derivatele acestora. Firma care conţine cuvintele „naţional”, „român”, „institut” sau derivatele acestora ori cuvinte sau sintagme caracteristice autorităţilor şi instituţiilor publice centrale ori locale poate fi utilizată numai cu acordul Secretariatului General al Guvernului, respectiv al prefectului.
sursa: [ link extern ]
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma prescurtata denumire ong Praipan Praipan Buna ziua! Forma prescurtata a denumirii ONG-ului trebuie mentionata si in rezervarea de la Ministerul Justitiei sau este suficient sa fie trecuta doar in ... (vezi toată discuția)
Modificare nume Din motive personale, ma aflu in situatia imposibilitatea mentinerii numelui firmei pe care o detin (S.R.L). Nevoia schimbarii decurge in special la nivelul de ... (vezi toată discuția)
Denumire asociaþie ContSters264603 ContSters264603 Buna ziua, Pentru noua denumire a unui ONG avem nevoie de acordul SGG. . Am gasit criteriile in baza carora SGG da acordul pentru utilizarea cuvintelor ... (vezi toată discuția)