avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de aducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de aducere

cine emite mandatul de aducere? (la politie pentru declaratie ca invinuit)..politistul? procurorul? sau procurorul la cererea politistului?
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 09:27, 4 Octombrie 2013
Avand in vedere dispozitiile art 183 Cpp care reglementeaza mandatul de aducere in care se prevede ca orice persoana poate fi adusa in fata organului de urmarire penala sau a instantei de judecatape baza unui mandat de aducere, ..., daca fiind anterior citata nu s-a prezentat,iar ascultarea sau prezenta ei este necesara consider ca atat procurorul car si organul de cercetare penala pot emite mandatul de aducere.
Daca persoana urmeaza a fi audiata de catre politist, acesta emite mandatul de aducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se emite mandatul de aducere? Antonia01 Antonia01 Buna ziua, As dori daca se poate sa imi explicati care sunt situatiile in care se emite un mandat de aducere? Sa fiu mai explicita, o persoana a fost adusa ... (vezi toată discuția)
Citatie-mandat de aducere oltul oltul politia,parchetul nu poate sa emite mandat de aducere fără ca să fiu citat inainte? (vezi toată discuția)
Suspect in inselaciune leeft_boy leeft_boy Buna ziua , ieri tocmai am fost informat ca am un dosar din 2012 si sunt suspect de inselaciune . Trebuie sa ma prezint la Dambovita pe data de 3 ....plus ca ... (vezi toată discuția)