avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie-mandat de aducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie-mandat de aducere

politia,parchetul nu poate sa emite mandat de aducere fără ca să fiu citat inainte?

Nu, tocmai pentru că mandatul de aducere este emis atunci când persoana citată nu se prezintă, în mod nejustificat.
ART. 183 c.p.p.
Mandatul de aducere
O persoană poate fi adusă în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată pe baza unui mandat de aducere, întocmit potrivit dispoziţiilor art. 176, dacă fiind anterior citată nu s-a prezentat, iar ascultarea ori prezenţa ei este necesară.
Învinuitul sau inculpatul poate fi adus cu mandat chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă organul de urmărire penală sau instanţa constată motivat că în interesul rezolvării cauzei se impune această măsură.
#M36
Persoanele aduse cu mandat, potrivit alin. 1 şi 2, nu pot rămâne la dispoziţia organului judiciar decât timpul strict necesar pentru audierea lor, în afară de cazul când s-a dispus reţinerea ori arestarea preventivă a acestora.
Persoana adusă cu mandat de aducere este ascultată de îndată de către organul judiciar.
#B

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de aducere - ce inseamna gabykro gabykro Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Imi poate spune cineva ce inseamna acest lucru \\"Solutie: Amana cauza la data de ... (vezi toată discuția)
Suspect in inselaciune leeft_boy leeft_boy Buna ziua , ieri tocmai am fost informat ca am un dosar din 2012 si sunt suspect de inselaciune . Trebuie sa ma prezint la Dambovita pe data de 3 ....plus ca ... (vezi toată discuția)
Cand se emite mandatul de aducere? Antonia01 Antonia01 Buna ziua, As dori daca se poate sa imi explicati care sunt situatiile in care se emite un mandat de aducere? Sa fiu mai explicita, o persoana a fost adusa ... (vezi toată discuția)