avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale transmis la mostenitori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale transmis la mostenitori

Buna ziua!
Am si eu o problema. Tatal meu avea un card de nevoi personale la BRD din 2001 ,in decembrie 2011 expira. In aprilie 2011 a decedat in urma unui accident de munca,am dus atunci actele doveditoare la banca,certificatul de deces si constatator si pana acum cateva saptamani nu ne-a mai sunat nimeni in legatura cu acel credit. De cateva saptamani primesc telefoane de la EOS ,firma de recuperare,ca am restanta 2100 de lei ,pentru deplata datoriei la BRD. Au spus sa le trimitem o copie dupa certificatul de deces,am facut si asta luni ,iar astazi am primit o hartie in posta ,daca nu achit intreaga suma,integral,in doua zile de la primirea hartie,se trece la demersul juridic. Instiintarea este pe numele tatalui ,la fel si creditul ,fara giranti ,deci nu apare nici numele mamei ,nici al altcuiva.
Mostinerea ne-a ramas apartamentul,fara alte bunuri.

Ce urmari ar avea acel demers juridic? atata timp cat persoana e decedata de 2 ani,creditul si el face doi ani de cand s-a terminat ?
Interesant este ca domnii de la EOS nici macar nu stiau ca persoana este decedat,cereau sa vorbeasca la telefon cu el .

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:41, 7 Octombrie 2013
Ati facut succesiunea in urma decesului tatalui?

De ce afirmati ca acel credit s-a terminat de 2 ani? Acum 2 ani era ultima rata scadenta, dar de la data decesului tatalui s-a mai achitat vreo suma de bani in contul acestui credit?

Ca daca nu s-a mai achitat, atunci firm de recuperare pretinde plata ultimelor rate neachitate, plus penalizari si dobanzi calculate pana la data achitarii.

Insa nu au cum sa le solicite de lapersoana decedata, ci de la mostenitorii acestuia.
da,am facut succesiunea dupa.
Nu am mai achitat nimic pentru ca am dus la banca actele doveditoare ale decesului ,ni s-a spus ca o sa preia asigurarea totul si nu am mai primit nici un telefon ,cum ca nu este asigurare,sau ca nu acopera asigurarea...
Creditul era din 2001 ,pana in decembrie 2011 .

Ce se poate intampla,concret , in cazul in care ajunge cazul in instanta?

Va multumesc pentru atentia acordata!
Daca ati acceptat succesiunea, veti plati dvs impreuna cu ceilalti mostenitori datoria tatalui. Platiti repede inainte sa se aduna dobanzi si penalitati care sa creasca enorm suma datorata si sa va execute silit chiar si imobilul , in cazul in care aveti unul in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi tata decedat Serban D Serban D Buna seara, tatal meu, care avea 56 de ani si a murit acum 10 zile, avea un card de cumparaturi standard de la BRD. Pe telefon are doua mesaje sub forma: * ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o persoana decedata? AncaAnca17 AncaAnca17 Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 4 ani. Tot atunci am aflat ca a avut facut un credit de salarii in jur de 50 mil la BRD. De aproximativ un an de zile ... (vezi toată discuția)
Proces cu firma de recuparari creante mariusgrigoriu mariusgrigoriu buna. am luat un credit de la BRD in 2005 de vreo 4500E. am platit doar o parte, BRD a cesionat contractul catre EOS KSi care ma tot suna si ma ameninta de ... (vezi toată discuția)