avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Agresiune copil la scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Agresiune copil la scoala

buna ziua, azi fetita mea de 7 ani a venit de la scoala batuta de un coleg de clasa.dar batuta destul de bine are vanatai,zgarieturi pe fata.Am fost si am facut plangere la directoare dar raspunsul ei :"ca sunt copii,si nu o sa se mai intample"mai mult m-a revoltat decat sa ma linisteasca.Bataia a avut loc in pauza si acest lucru ar scuza-o oarecum pe invatatoare ca nu i-a supravegheat si s-a intamplat incidentul dar din cate am inteles ei au fost lasati singuri si dupa ce a sunat pt ca,cadrul didactic "a avut putina treaba".Ce ma sfatuiti sa fac?plangere la politie,la inspectoratul scolar sau sa vorbesc doar cu parintii copilului care a batut-o?Nu vreau sa cad in ridicol dar nici nu am liniste daca nu stiu ca am facut tot pt siguranta ei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:54, 6 Octombrie 2013
Dpmdv nu aveti ce sa vorbiti cu parintii copilului bataus (caci veti pune paie pe foc), cu ei trebuie sa vorbeasca invatatoarea. La politie nu cred ca aveti ce reclama. La inspectoratul scolar este singura varianta, daca constatati ca directorul si invatatoarea trateaza cu superficialitate evenimentul. Vinovati de incident sunt in ordine: invatatoarea si apoi directorul scolii. (acum, daca fetita nu a patit nimic, nu este cazul sa faceti o tragedie din asta, caci astfel de evenimente se mai intampla, desi nimeni nu si le doreste).

P.S. Faceti o informare in scris cu cele intamplate, catre director, pe care o intregistrati prin secretariat si asteptati sa va raspunda ce masuri a luat sau are de gand sa ia.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
trandafir2, moderator
Ar trebui sa purtati o discutie serioasa cu parintii copilului agresor (daca vor dori sa inteleaga responsabilitatea pe care o au ca parinti). Puteti sa le amintiti in treacat, ca daca se va repeta, intentionati sa deschideti actiune in instanta impotriva lor.
Puteti sa rediscutati cu directoarea despre acest caz si sa-i reamintiti obligatia pe care o au cadrele didactice de a supraveghea copii pe perioada cat sunt la scoala.
Puteti sesiza si Inspectoratul scolar judetean, desi in afara de o ancheta si ceva mustrari, eventual diminuari de salariu aplicate invatatoarei (ca tot au cadrele didactice salarii destul de mici), nu vor intreprinde. In treacat ii puteti intreba, de ce scoala nu are angajat un agent de paza care sa contribuie la supravegherea copiilor in pauze.
Puteti sesiza Comitetul de parinti si primaria, asupra necesitatii angajarii unui agent de paza.
Va inteleg nemultumirea ca parinte, de cele intamplate.
Dupa parerea mea, cuvantul folosit de dvs. - agresiune, este putin prea mult spus. Mai potrivit era - certuri intre copii, soldate cu imbranceli, zgarieturi si palme.
Unii copii sunt mai agresivi atunci cand sunt nemultumiti de ceva. Cred ca este bine sa discutati si cu copilul dvs. pentru a afla cum a pornit conflictul.
multumesc pt raspunsuri,dar nu exagerez cand spun agresiune pt ca fetita mea are o vanataie deasupra ochiului stang si fata plina de zgarieturi.Si da,conteaza ce atitudine vor avea cei responsabili in continuare.
trandafir2 a scris:

Vinovati de incident sunt in ordine: invatatoarea si apoi directorul scolii.



Hm...!

P.S. Faceti o informare in scris cu cele intamplate, catre director, pe care o intregistrati prin secretariat si asteptati sa va raspunda ce masuri a luat sau are de gand sa ia.


Asa se complica, dar setea e sete ...
@elena138, Mai concret ce ar trebui sa faca parintele in situatia prezentata? In afara de a inchide ochii si de a trece cu vederea. Va intreb pentru ca stiu ca sunteti mai aproape de obiectul discutiei. Raspunsul cred ca intereseaza multi parinti.

Alte discuții în legătură

Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)
Copil bătut de colegi de școală. poate fi cineva tras la răspundere? s-a mai întâmplat acest lucru și nu s-a luat nicio măsură Ioana.Adrian Ioana.Adrian Băiatul meu a venit bătut 2 zile de la școală de către un coleg și verișoara acestuia dintr-o altă clasă.Am sunat doamna învățătoare și dansa a ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)