avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Nelamurire transe onorariu mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Nelamurire transe onorariu mediator

Buna seara
M-am trezit cu un domn la poarta care este mediator,
El fiind trimis de un vecin, mi-a povestit despre ce este vprba, ( ca prin udarea gazonului o parte din apa s-ar duce la Fundatia casei vecinului si ca o planta ornamentala agatata pe o plasa de Buzau s-ar atinge de peretele casei lui)
Am semnat ca accept medierea si mi-a cerut 200 RON
Dupa circa10 zile m-a suna ca a vorbit cu vecinul meu, ca totul este OK si ca vrea sa facem incheierea medierii. La intalnirea care a urmat acest mediator a spus ca trebuie sa il las pe vecinul sa intre in curtea mea sa vada cu ochi lui ca cele mentionate nu se adeveresc.
Am acceptat sa vina sa vada iar mediatorul mi-a mai cerut 200 RON pentru o hartie de incheiere a mediere.
Atunci m-am suparat si nu am mai continuat discutia .
Acum ma intreb daca am procedat bine si ca acest mediator m-a informat ca va face o hartie in care o sa scrie niste neadevaruri .
Mai ma gandesc de ce trebuie sa platesc eu acesti bani.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Cel mai recent răspuns: Stefanmar , utilizator 01:41, 6 Octombrie 2013
Multumesc mult ptr răspunsurile date!
Mai am o singura întrebare?
Trebuie sa vina vecinul in curtea la mine sa vadă el ca acele acuzatii nu se adeveresc, nu este suficient ca acest domn mediator a vazut el ca doar este o persoana autorizată si ar trebui sa aibă încredere in dinsul!
Vecinul este o fire care caută sa provoace scandal iar eu încerc sa i-l evit k poate scap vre-o înjurătură pune martor o persoana din fam cu care se are el bine si iar m-a trezesc cu alta Reclamație la poliție, deaceea nu las lăsa sa între in curte la mine.
Multumesc mult ptr amabilitatea Dv de a îmi raspunde
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2013
Stefanmar, utilizator
Intradevar vecinul ar trebui sa aiba incredere in mediator, dar probabil ca a dorit sa se convinga cu "ochii lui" si de aceea a venit cu propunerea de a veni la dvs. Din pacate, aceasta prima "punte de legatura" in comunicarea dintre parti nu a fost posibila datorita refuzului dvs., iar vecinul a ramas cu banuiala ca ceva este in neregula din moment ce nu ati satisfacut cererea dumnealui. La varsta lui si la pregatirea militara pe care o are, probabil ca este o persoana mai riguroasa, as putea spune chiar rigida, care probabil considera ca orice nemultumire se poate solutiona pe cale legala, la politie sau instanta si cu toate acestea el a incercat pe cale amiabila, chiar daca in conditii dorite de el.
Trebuie sa stiti ca mediatorul este impartial si neutru, adica el nu reprezinta interesele unei parti, ci le ajuta pe amandoua sa ajunga la un consens, o solutie (chiar daca a fost ales de vecin). Cu siguranta mediatorul ar fi ponderat vecinul ca sa nu va provoace, iar pe dvs. v-ar fi ajutat sa nu il blagosloviti cu vorbe dure. :)
Odata si odata tot va trebui sa aveti o discutie deschisa cu vecinul ca sa nu mai existe nemultumiri, si aceasta nu poate avea loc nici in sala de judecata si nici la politie, ci doar fata in fata, cu asistenta unui mediator pentru ca sa nu escaledeze conflictul, ori fara mediator daca considerati ca este posibila comunicarea.
Eu vb cu vecinul in urma cu 3-4 ani dar de Cind a început cu reclamații am încercat sa i-l evit , așa am si fost sfătuit de d-nii de la poliția de sector . Iar acum nu trece 6-8 luni ca iar vine o Reclamație :))
Promit ca am sa vb din nou cu acest mediator si am sa va țin la curent si cu suma de bani care mi-o va cere la încheierea PV. si am sa i-l las si pe acest ,, Tortionar'' sa între in curte ca sa poată dormi linistit. Dar sa știți ca acest job de mediator este f.grea, sa aveți contact cu atâtea minti nebune si sa le explicati care au sau nu dreptate!
O seara liniștitoare va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina peste gardul meu torr10 torr10 Daca apa de ploaie si zapada topita cad la mine in curte vecinul poate fi amendat? In baza carei legi? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vecini cu rea intentie Hevesiiosif Hevesiiosif Buna seara. As avea si eu cateva intrebari in legatura cu relatia cu vecinii. Detinem o centrala termica in casa noastra in comuna condtruita la cotele ... (vezi toată discuția)
De la 1 august sedinta de informare privind medierea este obligatorie, altfel pierzi procesul chiar daca ai dreptate pe fondul cauzei codulmuncii codulmuncii Buna dimineata. De ieri sedinta de informare privind medierea este obligatorie. Daca nu prezinti in in stanta dovada ca ai facut sedinta de informare pierzi ... (vezi toată discuția)