avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecini cu rea intentie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecini cu rea intentie

Buna seara.
As avea si eu cateva intrebari in legatura cu relatia cu vecinii.
Detinem o centrala termica in casa noastra in comuna condtruita la cotele standard,inclusiv hornul de 9metri,problema este ca fumul se lasa in gospodaria chiar in terasa vecinilor,depinzand de vant si de presiunae atmosferica.
Vecina m-a dat si la Politie din acest motiv,Politia a constatat ca toate sunt in regula.
Dar tot nu scap de gura vecinei,vecinilor care toata ziua ne blastámá si ne suduje cu gura mare si in comunitati la locul de munca ,in autobuz etc.
Au inceput sa adune semnaturi in potriva noastra,problema este ca printre semnatari sunt si rude ale vecinilor care locuiesc la cativa kilometri de noi ei au semnat din solidaritate.
Eu si sotia suntem oameni cu dizabilitati, si in afara de asta sa ascultam si suduielile vecinilor.
Mentionez ca din momentul cumpararii imobilului respectiv au fost probleme incepand cu masuraturile topo pe care eu l-am cerut si unde s-a adeverit ca vecinii folosesc o parte din gradina noastra,de atunci nu este pace.
Va rog sa-mi dati si mie un sfat cum sa procedez,Politia ne-a sfatuit sa-i dam in instanta,prblema este ca nu am putea sa ne permitem avocat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Hevesiiosif , utilizator 21:10, 22 Februarie 2014
Buna seara. Intr-o prima instanta, puteti incerca rezolvarea conflictului prin mediere. Aceasta presupune sa contactati un mediator si sa ii invitati la mediere unde, daca este acceptata, lucrati impreuna cu vecinii dvs la gasirea unei solutii convenabile pentru ambele parti.
Multumesc pentru raspuns,dar cred ca medierea a fost deja consumata mediatorul a fost viceprimarul comunei care a venit la fata locului si a incercat sa aplaneze problema ivita,fara reusita.
Acesti oameni nu inteleg ca nu pot dirija sensul vantului sau conditiile meteo.
La final a iesit un scandal politic pe tema ca tu ai votat cu viceprimarul pe tine te ajuta iar noi am votat cu altcineva de aceea nu ne ajuta.
Nu, stimate domn, ce a incercat viceprimarul comunei a fost un fel de conciliere. Va recomand sa apelati la un mediator autorizat din judetul dvs, pe care il gasiti pe situl consiliului de mediere, in Tabloul mediatorilor. Medierea inseamna semnarea unui contract intre parti si mediator, participarea la sedinte si plata onorariului catre mediator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Medierea constituie procedura prealabila in cazul unei actiuni in instanta
Da,singura problema in acest caz este problema banilor si problema ca vecinii nu vor sa colaboreze ,este mai usor sa adunam semnaturi si sa le trimitem Politiei,Primariei,Mediului etc.
Eu v-as ruga sa ma ajutati si sa-mi descrieti pasii cu care pot sa ii dau la tribunal fara avocat nu in ultimul caz pentru batjocura morala la adresa noastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire transe onorariu mediator Stefanmar Stefanmar Buna seara M-am trezit cu un domn la poarta care este mediator, El fiind trimis de un vecin, mi-a povestit despre ce este vprba, ( ca prin udarea gazonului o ... (vezi toată discuția)
Problemele nesfarsite cu vecina pukkaa pukkaa Am postat acum o luna una dintre intamplarile mele in urma careia am ramas cu o gradina devastata. Am fost indrumata ce sa fac de unuii dintre colegi de pe ... (vezi toată discuția)
Medierea intr-un conflict torr10 torr10 Am o nelamurire, vreau sa dau in judecata vecinul din cauza apei de ploaie care cade la mine in curte si zapada de pe casa lui bu are jgeaburi pentru scurgerea ... (vezi toată discuția)