avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Doua dosare pentru aceleasi infractiuni?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Doua dosare pentru aceleasi infractiuni?

Am si eu o mare intrebare. Am un dosar penal,in legatura cu o infractiune in domeniul bancare,cu niste dosare false intocmite,mi-am recunoscut vina si faptele,la care a ajuns deja procesul,s-a dat prima sentinta,un an cu suspendare si prejudiciu 15.000 lei,dar nu a ramas definititva,procuroarea a facut recurs,dupa cum mi-a si spus avocata,ca de obicei cam fac o data recurs,iar acum suntem in faza in care urmeaza recursul,saptamana viitoare. insa saptamana aceasta am primit o noua citatie,prin care am aflat de un alt dosar,avand aceleasi infractiuni(este vorba de alte trei contracte false care au fost facute tot atunci in perioada aceea,odata cu celelalte),care s-au descoperit intre timp . insa problema e urmatoarea: am vreo sansa sa intorc cumva dosarul acela,primul,la care s-a dat deja prima sentinta si urmeaza recursul,sa-l intorc si sa-l leg cumva de acesta,in contextul in care sunt aceleasi fapte,savarsite deodata,in decursul a 2-3 luni,doar ca sunt persoana diferite,iar din cele doua sa-mi rezulte la sfarsit o singura pedeapsa? sau cam ce rezolvare ar fi la acest caz,sa nu ajunga acela la o sentinda definitiva cu suspendare,iar acesta al doilea,sa-mi vin din urma ca un proces nou,dupa ce ii trece perioada de invinuire,urmarire penala,rechizitoriu ,procuratura,tribunal??..... sau ,ca avocat,care consideri ca ar fi rezolvarea unei asemenea cauze.... va multumesc din suflet pentru raspunsul d-voastra.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:56, 7 Octombrie 2013
Nu se poate intoarce dosarul. Prima hotarare va ramane definitiva.

Pentru a doua fapta, descoperita ulterior, se va derula acest nou dosar, care cuprinde fapte noi conexe cu primele. Se va da o alta sentinta, dupa care veti putea face contopirea celor doua pedepse avand in vedere ca sunt concursuale.
Daca nu este vorba de fapte identice se va face ontopirea pedepselor dupa a doua condamnare.
sunt aceleasi fapte,doar ca sunt persoane diferite,dar toate faptele au fost desfasurate in acelasi loc,in decursul a 2-3 luni. in primul dosar au fost vreo 7 persoane,iar acum,cand acesta e aproape de sentinta finala,au mai fost descoperite inca 3 persoane,nu au facut ele plangere,ci banca le-a descoperit pentru ca erau facute de aceeasi persoana,in aceeasi perioada si se comportau exact in acelasi mod ca celelalte.....multumesc pentru mesaj!!
Va multumesc pentru raspuns,dl avocat Dudu. daca in prima sentinta s-a dat 1 an cu suspendare si achitarea prejudiciului(mentionez ca prejudiciul nu este mare,in primul dosar 15mii de lei,iar in cel care se deruleaza acum,cam 5000lei) si sa zicem ca va ramane aceeasi sentinta si dupa recurs,cam care credeti,dupa parerea dvoastra ca ar fi pedeapsa cumulata,dupa terminarea celui de-al doilea proces?? exista vreo sansa sa se transforme in una cu executare?? in conditiile in care s-a mers pe legea din 2010,a recunoasterii si mi-am exprimat regretele,precum si intentia de a innapoia banii,iar ca circumstante atenuante,nu mai sunt alte antecedente penale,inafara de acesta dosare de credit false si m-am angajat ,prezentand si contractul de munca? multumiri anticipate!
Daca ati fost judecat nu mai puteti fi judecat din nou pentru aceleasi fapte.
Puteti depune dovada judecatii si anume hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse contopire a doua condamnari cu suspendare concurente wiktor_i wiktor_i Buna ziua! problema pe care o am este urmatoarea: am primit o condamnare cu suspendare de 1an si 6luni pt.inselaciune(imprumut la banca acte false rate ... (vezi toată discuția)
Doua dosare penale stanciud89 stanciud89 am si eu o intrebare referitoare la cele doua dosare penale pe care le am,pe data de 3martie 2012 am condus un autoturism neinmatriculat si cu numere false,am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! am o întrebare și eu . la prima fapta furt calificat ... Madalina Anamaria Madalina Anamaria Bună ziua ! Am o întrebare și eu . La prima fapta furt calificat conținu 4 acte . Reținere 24 de ore ulterior control juridiciar 60 de zile . Fapta ... (vezi toată discuția)