avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daune morale - taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daune morale - taxa de timbru

Puteti sa-mi spuneti daca actiunea in pretentii referitoare strict la daunele morale se timbreaza? Si daca da, se timbreaza la valoare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreidarius , utilizator 13:21, 9 Octombrie 2013
se timbreaza la valoare daca nu este vorba de unul din urmatoarele cazuri :

- despagubiri suferite ca urmare a producerii unei infractiuni (latura civila a procesului penal)

- despagubiri pt daune produse moralei si integritatii (nu mai stiu exact formularea o puteti gasi in ordonanta 80 / 2013)
Stimat forumist,

Potrivit OUG 60/2013, acțiunea dvs este taxabilă.

Textul legal prevede:

Art. 7. - Actiunile privind stabilirea si acordarea de despagubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii sau reputatiei unei persoane fizice se taxeaza cu 100 lei.

Cu stimă.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este taxa de timbru pentru daunele morale? free_your_mind free_your_mind Buna seara. As dor sa stiu ce valoare are taxa de timbru pentru daunele morale intr-un proces civil. Multumesc. (vezi toată discuția)
Taxele judiciare pentru daune morale pentru vatamarea reputatiei sunt cumulative? eusaisapte eusaisapte Taxele judiciare pentru daune morale pentru vatamarea reputatiei sunt cumulative? Art. 7 din OUG 80/2013 Actiunile privind stabilirea si acordarea de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează taxa de timbru pt acțiunile in pretentii ... Alina Avila Alina Avila Cum se calculează taxa de timbru pt acțiunile in pretentii privind discriminarea ? (vezi toată discuția)