avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Suma inscrisa la masa credala si suma primita efectiv
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Suma inscrisa la masa credala si suma primita efectiv

Buna seara!
Va rog daca se poate sa ma lamuriti cu o problema. Un creditor bugetar s-a inscris la masa credala in anul 200x cu suma de plata pe care firma aflata in insolventa o avea de achitat la acea data catre bugetul local. Peste cativa ani, activele firmei s-au vandut si a urmat distriburea unei sume, la nivelul strict al creantei inscrise la masa credala. As dori sa stiu:
-se mai caluleaza accesorii pentru creantele nascute anterior deschiderii procedurii? art 41 (1) din Lg 85/2006 zice ca nu.
-se mai nasc creante si accesorii dupa data deschiderii procedurii (ex impozit teren, cladiri)? la ce se refera obligatiile art 41 (3) si la ce se refera "creantele nascute ulterior..", acelasi articol, alin 4?
-daca dupa data deschiderii procedurii se nasc creante si accesorii conf. art 64 alin 6 din lg 85/2006 - se face referire la creante nascute dupa data deschiderii procedurii, ar putea fi acestea impozit cladiri/teren calculat dupa data deschiderii procedurii?
Sper sa ma ajutati cu un raspuns pentru aceste intrebari. Multumesc!

Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
amelyah, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:00, 8 Octombrie 2013
Unul din avantajele insolventei este ca nu mai curg majorari, penalitati si etc.

Creantele nascute dupa intrarea in insolventa se refera la acele creante datoarte reorganizarii (evantual) sau functionarii la minim a societatii, pana la valorificarea activelor (de exemplu: cheltuieli cu paza ca sa nu se fure si ce a mai ramas, sau cu energia electrica pentru becuri etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă insolventa/fiscalitate (impozite si taxe locale) ionutstratopol1 ionutstratopol1 Problemă Insolventa/Fiscalitate (impozite si taxe locale) La masa credală creanțele fiscale de natura impozitului pe clădiri, terenuri sau mijloace de ... (vezi toată discuția)
Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)
Creanta neinscrisa la masa credala Maryana@ Maryana@ Mai exista vreo modalitate de recuperare a unei creante neinscrisa la masa credala a debitoarei??? Mentionez ca este vorba de taxe si impozite datorate ... (vezi toată discuția)