avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... creanta neinscrisa la masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

creanta neinscrisa la masa credala

Mai exista vreo modalitate de recuperare a unei creante neinscrisa la masa credala a debitoarei??? Mentionez ca este vorba de taxe si impozite datorate bugetului local pentru care nu s-a depus diligenta necesara inscrierii la masa credala. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 20:40, 24 August 2019
dacă debitoarea este în insolvența, înscrierea la masa credală era calea de urmat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca procedura se desfasoara dupa Legea 85/2014, nu dupa Legea 85/2006 si primaria nu a fost notificata cu privire la deschiderea procedurii insolventei printr-un mijloc ce asigura confurmarea primirii (posta sau curier cu confirmare de primire, fax, email sau la registratura primariei), poate formula cerere de repunere in termen in temeiul art. 114 si solicita inscrierea in tabelul de creante cu creantele nascute pana la data deschiderii procedurii, inclusiv accesoriile.

Legea 85/2014 se aplica tuturor cererilor depuse dupa data de 28.06.2018. Pentru cele anterioare se aplica Legea 85/2007.

Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii sunt considerate creante curente si se platesc fara inscrierea in tabelul de creante, cu prioritate.

Creditorii bugetari sunt scutiti de taxa de timbru.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cereri de creanta-insolventa ursulina ursulina Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la o speta din insolventa:avem un debitor care a intrat in insolventa si am depus cererea de admitere a creantei ... (vezi toată discuția)
Problemă insolventa/fiscalitate (impozite si taxe locale) ionutstratopol1 ionutstratopol1 Problemă Insolventa/Fiscalitate (impozite si taxe locale) La masa credală creanțele fiscale de natura impozitului pe clădiri, terenuri sau mijloace de ... (vezi toată discuția)
Un creditor are de recuperat de la o firmă intrată în insolvență o suma de bani plătită în avans. cum se procedează în acest caz? vera_filip77 vera_filip77 Începând cu 10 august 2018, o societate comerciala are statutul de firmă în insolvenţă, procedura generală fiind deschisă la cererea debitoarei, ... (vezi toată discuția)