avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calculul concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calculul concediului de odihna

cum este corect a se calcula concediu de odihna pentru perioada 10 octombrie-22 noiembrie 2013, la un bugetar care a detinut functie de conducere pana la finele lui septembrie 2013 (avand un salariu mare), iar incepand cu 01.10.2013 trece pe functie de executie cu un salariu mult mai mic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 8 Octombrie 2013
Art. 150. C.mun.:
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.....
multumesc pentru raspuns,
dar nu uitati ca v-am precizat ca este vorba de un bugetar dintr-o institutie publica, unde calculul concediului de odihna se face conform HG 250/1992, care nu este abrogata dupa stiinta mea
Art. 7. din Hg nr.250/1992
(1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii au dreptul la o indemnizaţie calculată în raport cu numărul de zile de concediu înmulţite cu media zilnică a salariului de bază, sporului de vechime şi, după caz, indemnizaţiei pentru funcţia de conducere, luate împreună, corespunzătoare fiecărei luni calendaristice în care se efectuează zilele de concediu de odihnă.


(2) Media zilnică a veniturilor prevăzute la alin. (1) se stabileşte în raport cu numărul zilelor lucrătoare din fiecare lună în care se efectuează zilele de concediu.

(3) Pentru salariaţii încadraţi cu fracţiuni de normă, indemnizaţia de concediu de odihnă se calculează avându-se în vedere veniturile prevăzute la alin. (1), cuvenite pentru fracţiunea sau fracţiunile de normă care se iau în calcul.

(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplică şi în cazul efectuării concediului restant din anul 1991.

(5) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte cu cel puţin 5 zile înaintea plecării în concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de concediu pentru functionarii publici animarsrl animarsrl Buna ziua, in ce lege este reglementat modul de calcul a indemnizatiei de concediu pentru functionarii publici ? (vezi toată discuția)
Chestiuni de drept: hg 250/1992 vs legea 53/2003 privind codul muncii eduardvl eduardvl Buna ziua, Se da urmatoarea speta: Istoric: Conform art. 7 pct. a din Legea nr. 6/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale ... (vezi toată discuția)