avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatia de concediu pentru functionarii publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatia de concediu pentru functionarii publici

Buna ziua,
in ce lege este reglementat modul de calcul a indemnizatiei de concediu pentru functionarii publici ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 4 Iulie 2014
OG 6/2007 prevede :
art.22

......
(5)Funcţionarii publici beneficiază, pe perioada efectuării concediului anual de odihnă la care sunt îndreptăţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnă. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnă se vor lua în calcul, pe lângă salariul de bază, şi sporurile de care beneficiază, potrivit legii.
(6)La cererea funcţionarului public, indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către autoritatea sau instituţia publică cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
(7)Celelalte prevederi ale Hotărârii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare, republicată, cu modificările ulterioare, rămân în vigoare.

Art. 7 din HG 250/1992
(1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii au dreptul la o indemnizaţie calculată în raport cu numărul de zile de concediu înmulţite cu media zilnică a salariului de bază, sporului de vechime şi, după caz, indemnizaţiei pentru funcţia de conducere, luate împreună, corespunzătoare fiecărei luni calendaristice în care se efectuează zilele de concediu de odihnă.

(2) Media zilnică a veniturilor prevăzute la alin. (1) se stabileşte în raport cu numărul zilelor lucrătoare din fiecare lună în care se efectuează zilele de concediu.

(3) Pentru salariaţii încadraţi cu fracţiuni de normă, indemnizaţia de concediu de odihnă se calculează avându-se în vedere veniturile prevăzute la alin. (1), cuvenite pentru fracţiunea sau fracţiunile de normă care se iau în calcul.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului de odihna kumpel kumpel cum este corect a se calcula concediu de odihna pentru perioada 10 octombrie-22 noiembrie 2013, la un bugetar care a detinut functie de conducere pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Chestiuni de drept: hg 250/1992 vs legea 53/2003 privind codul muncii eduardvl eduardvl Buna ziua, Se da urmatoarea speta: Istoric: Conform art. 7 pct. a din Legea nr. 6/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale ... (vezi toată discuția)