avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nelamuriri Legea 650/2002- comercializarea produselor ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nelamuriri Legea 650/2002- comercializarea produselor si serviciilor

Am citit legea 650/2002 si am urmatoarele nelamuriri:
- Art. 54. spune asa: Nu sunt asimilate loteriei publicitare concursurile in cadrul carora premiile sunt castigate exclusiv datorita abilitatii, cunostintelor si perspicacitatii participantilor, castigatorul fiind desemnat in functie de valoarea prestatiei sale."

Conform acestui articol, daca organizez un concurs intre distribuitori, avand ca baza de departajare vanzarile, nu sunt obligat sa inregistrez la notar si la MF, concursul?

- Introducerea noului articol "Art. 54-1. Nu este asimilata loteriei publicitare si este considerata practica comerciala permisa alocarea de premii in mod aleator, inainte de oferirea la vanzare a produselor/serviciilor si atribuirea castigurilor la achizitionarea produselor/serviciilor, chiar daca intrarea in posesie a premiilor are loc la o data ulterioara

Nu intra in contradictie cu articolul 56? " Este interzisa orice vanzare ori oferta de vanzare de produse sau orice prestare ori oferta de prestare de servicii facuta catre consumator, care da dreptul acestuia, cu titlu gratuit, imediat sau la un anumit termen, la o prima sub forma unor produse/servicii, in afara cazurilor in care acestea sunt identice sortimental cu produsele/serviciile cumparate."

Adica cu ce se diferentiaza alocarea de premii aleator, de prime?

De exemplu daca la cumpararea unui apartament de 70000 EUR ofer cadou o masina de 10000 EUR, nu ar trebui sa fie interzis acest lucru?

Alte discuții în legătură

Concurs online - aspecte legale alinaaii alinaaii Va rog frumos, imi puteti spune care este diferenta dintre concurs si loterie publicitara? daca vreau sa fac un concurs in care utilizatorii sunt pusi ... (vezi toată discuția)
Cum pot oferi un produs gratuit? myno myno Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot oferi , legal , un produs gratuit clinetilor. Ce acte trebuie sa intocmesc sau care este procedura? Mu (vezi toată discuția)
Concurs cu premii in bani laura-jurist laura-jurist in czul in care o firma care produce materiale de constructii, in scopu stimularii achizitionarii acestora, doreste sa ofere premii in bani, acestia fiind pusi ... (vezi toată discuția)