avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

buna ziua
daca un angajat se afla in concediu de odihna poate in aceasta perioada sa se prezinte la sediul unitati si sa solicite incetarea CIM?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 10:27, 9 Octombrie 2013
Angajatul poate solicita incetarea, dar cererea se va depune si se va incepe efectul ei la intoarcerea angajatului din CO.
Da, este posibil asa ceva.
Nu exista text de lege care sa interzica asa ceva.
deci CIM poate inceta numai la sfarsitul perioadei de concediu de odihna.
multumesc
Perioada de preaviz se poate suprapune perioadei de concediu de odihna.
Asadar, tot concediu poate constitui perioada de preaviz, iar la finalul preavizului mai pot exista zile de co ce se vor compensa in bani sau pot fi finalizate toate zilele de co cuvenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz pt restructurare ContSters88537 ContSters88537 Buna ziua, In perioada preavizului pt restrucurare, concediul de odihna se acorda cu acordul partilor sau este dreptul angajatului? Se scad cele 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediu de odihna BUBU17 BUBU17 Buna ziua , vreau sa stiu daca am dreptul la concediul de odihna restant ,in situatia in care deja ieri mi-am depus demisia si sunt deja in preaviz ! De la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)