avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort

Vreau sa intentez divort prin tribunal si am nevoie de urmatoarele sfaturi:
-am inteles ca,inainte de a da drumul dosarului la tribunal trebuie sa fac o reconciliere adica,este chemat sotul pentru o eventuala inpacare cel putin asa am inteles.
-vreau sa stiu cine trebuie sa trimita aceasta cerere pt reconciliere si daca se poate face din Bucuresti (el locuieste in casa lui ,eu am revenit la parintii mei in alt oras,aici este si adresa mea de pe buletin).
-el nu-mi da voie sa iau hainele mele si ale copilului in varsta de 2 ani din casa si vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa iau hainele .
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 21:29, 25 Octombrie 2013
Fiind vorba despre bunuri proprii, personale, trebuie sa va dea voie sa le luati, apelati la organele de politie.

Cat despre actiunea de divort, ea va trebui introdusa la judecatoria de la cel din urma domiciliu al sotilor, dupa parcurgerea procedurii d einformare privind beneficiile medierii.

Luati legatura cu un mediator care va invita sotul la aceasta procedura.
am uitat sa precizez un lucru:
sotul meu in urma unei certi pe care o avem de ceva timp ,el fiind si baut pentru face asta destul de des mi-a dat doua palme si mi-a zis sa ies afara din casa lui (asta de fata cu cpolilu nostru de 2 ani ).Eu am sunat la 112 si a venit politia din oras (lucuiam in casa lui la 6 km de oras )i-a facut proves verbal.Eu din seara aia am plecat la mama mea la 500 km ,cu hainele de pe mine si copilasul meu la fel.
Dvs spuneti ca pot suna acolo la politie si impreuna cu cineva de acolo,care sa ma insoteasca ,imi pot recupera din haine?
el este plecat acum in Italia ,acolo mai lucreaza dar langa casa lui sta mama lui care la fel nu este de acord sa intru in casa fara sa fie el acolo.
Dupa parerea lor eu ar trebui sa stau dezbracata cu copilasul meu pana vine el peste 1 an in tara.
Credeti ca este coerct ce vreau sa fac?
Este corect să vă luaţi lucrurile dvs. şi ale copilaşului.Să asiste şi mama soţului , alături de poliţistul pe care-l veţi solicita, şi de nişte martori.ªi să se consemneze într-un proces verbal şi ce lucrururi aţi luat, pentru a nu vă trezi ulterior că vi se pun în cârcă şi altele.
revin din nou cu o intrebare:
spuneti-mi va rog daca apelez la politie unde s-a facut procesul verbal ,politia poate sa refuze de a veni cu mine sa-mi iau lucrurile?
as dori sa stiu sigur intrucat am ceva de mers pana la Botosani si sa nu ma duc acolo degeaba.
Martorii pot fi parintii mei s-au rebuie sa fie cineva din afara familiei.
Politia nu va veni cu Dvs si nu va poate spriini in acest demers. Nu pot intra in casa care apartine exclusiv sotului dect in caz de forta majora si va sfatuiesc ca nici Dvs sa nu o faceti fara acordul prorpietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am șanse să-mi iau copilașii de la fostul concubin? Fara nume97 Fara nume97 Buna ziua,am apelat aici deoarece sper sa primesc un raspuns. Este vorba de 2 copilasi in varsta de 3 si 4 ani care au fost crescuti doar de mine pana la ... (vezi toată discuția)
Abuz, agresiune cassper2001 cassper2001 Buna seara , in urma cu 2 zile am fost la un club in oras si am avut un conflict cu o persoana majora . Am iesit din club si la 50-60 de metrii ne am impins ... (vezi toată discuția)
Cum ma apar impotriva plagerii penale furt intre soti s.m. s.m. Buna, va rog sa-mi da-ti un model de declaratie pe care ar trebui sa o dau la politie. In cateva cuvinte am sa explic motivul: am plecat de acasa in dimineata ... (vezi toată discuția)