avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte expirate in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte expirate in strainatate

Buna ziua,eu locuiesc in Italia de 7 ani,avind domiciliul aici si resedinta,sunt casatorita cu un cetatean italian,si din 2010 am dobindit si cetatenia italiana.anul viitor imi va expira cartea de identitate romanesca iar pasaportul imi va expira in 2016..intrebarea mea este...mai este necesar.nu vad rostul..sa imi fac alta carte de identitate,deorece am domiciliul aici,plus cetatenia italiana care este trecuta pe cartea de identitate italiana,am mentinut si cetatenia romana...nu am facut inca pasaport CRDScare am vazut ca se face pentru romanii cu domiciliul in alte tari,eu in tara nu am proprietati,noi ne ducem in fiecare an la tatal meu care are casa lui,eu fiind unica fiica in viata,si stam cam 14 zile.Atunci cind ne ducem in Romania,e posibil ca la granita sa intimpin probleme,daca am doar pasaportul romanesc inca valabil,nu cel CRDS,cel normal,plus cartea de identitate italiana care atesta ca am cetatenia italiana,deci cu aceste doua documente,e posibil sa am ceva discutii la granita?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:18, 14 Octombrie 2013
Nu veti avea probleme pentru ca nu e obligatoriu sa detineti documente de calatorie ale ambelor state. Va puteti folosi doar de cele italiene. Avand domiciliul in strainatate oricum nu mai puteati obtine decat pasaport CRDS nu si carte de identitate - cetatenii romani nu pot avea doua domicilii.

Pastrati cu grija cartea de identitate si pasaportul romanesc, chiar daca expira. Va pot fi de folos mai tarziu daca va veti hotari sa va restabiliti in Romania.
multumesc frumos pentru raspuns.in cazul in care atunci cind imi voi face pasaport crds am inteles ca voi fi obligata sa predau cartea de identitate,pasaportul meu romanesc imi expira in 2016,iar cartea de identitate la anul in februarie,ce ma sfatuiti sa fac...sa astept sa expire pasaportul romanesc si apoi sa imi fac cel crds?
Cartea de identitate se preda cand se solicita pasaport CRDS, ati inteles bine.
Daca vreti sa il faceti la consulat nu asteptati sa expire si pasaportul, trebuie sa aveti un act valabil atunci cand faceti cererea.
Sigur ca nu are rost sa va faceti altul pana cand celalalt este in termen de valabilitate, depuneti cererea cu ceva timp inainte sa expire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

domiciliu in strainatate-domicilio in strainatate Vulpita74 Vulpita74 Daca o persoana de nationalitate romana are rezidenta de mai multi ani in Italia, trebuie sa renunte la rezidenta din Romania? Daca raspunsul este pozitiv ce ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)