avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imprumut intre administrator si societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imprumut intre administrator si societate

Buna ziua,
O nelamurire: Administratorul unei societati a cumparat un utilaj pentru lucrari agricole. : cum nu avea toti banii disponibili a imprumutat de la o cunostinta pe o perioade de 6 luni suma de 4000 lei, facand doar un contract de imprumut intre parti cu martori( dar nu prin notar). Administratorul i-a depus in contul firmei apoi a facut plata pt. utilajul achizitionat. Intrebarea e daca e corect din punt de vedere contabil inregistrarea fiind 5121=4551 4000 lei . este suficient sa atasez contractul de impumut, iar cand voi restitui banii se inchide 4551. precizez ca adm. a mai venit cu imprut la societate( bani proprii, castigati in strainatate, cu acte in regula) cand a chizitionat alte utilaje . E ok asa???
Cel mai recent răspuns: sincer , utilizator 18:28, 9 Octombrie 2013
Buna seara,

Ar fi fost mai bine, da nu obligatoriu, sa se fi intocmit contractul la notariat.
Personal nu as fi de acord cu utilizarea contului 455, decat in cazul in care administratorul este si asociat al companiei.
In caz contrar, as utiliza contul 462 Creditori diversi cu analitic distinct oentru imprumutul respectiv.

Numai bine
Va multumesc pentru amabilitate. Precizez ca adm. este asociat unic. deci in linii mari este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depuneri numerar banca cactusul cactusul Depunerile de numerar a adm in contul curent al firmei se pot inregistra si in acest fel? 5121=462(455.01) Asta ca sa evit operatiunile prin casa. (vezi toată discuția)
Imprumut acordat de actionar societatii Cata_68 Cata_68 Un actionar semnificativ al societatii acorda imprumut purtator de dobanda societatii. Se poate folosi contul 4551 - Actionari/asociati-conturi curente? ... (vezi toată discuția)
Nota contabila cand asociatul imprumuta firma vioviod vioviod Ce nota contabila se face cand asociatul unic imprumuta firma pt. achizitionarea de marfa? (vezi toată discuția)