Bună ziua
În urmă cu peste 4 ani și jumătate am avut un accident de circulație - eu fiind parte vătămată - am avut cheltuieli cu consultațiile și medicamentația în urma traumatismelor suferite , iar procesul s-a prelungit ....aproape 5 ani , medicamentele și analizele le-am efectuat în primii doi ani după eveniment (reiese de pe data când s-au emis chitanțele) , am dreptul sa cer dobânda la cheltuielile efectuate (care sunt depuse la dosar ca daune materiale)?
De asemenea , a fost stabilită de catre asiguratorul la care am deschis dosarul de daună valoarea autoturismului meu la data producerii evenimentului.Nu a fost - la momentul respectiv - lămurită vinovăția pentru producerea evenimentului.Dosarul de daună l-am deschis la societatea de asigurare a mașinii care a intrat pe contrasens și m-a izbit.
Dacă va reieși în urma judecatei vinovăția exclusivă a celui care m-a accidentat , am dreptul să cer dobânzi pentru întârzierea la plată inclusiv a valorii autoturismului? Și dacă da , în baza cărei legi?
Vă mulțumesc
Pana cand nu aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila societatea de asigurare nu va plati despagubirea. De plata unor penalitati de intarziere nu puteti pretinde decat dupa solutionarea dosarului si numai pentru perioada ulterioara ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
Asigurare auto
laura-jurist
Buna ziua
in ipoteza unui accident auto, in care partile implicate sun o persoana fizica angajata unei soc comerciale, cu masina de serviciu si o alta ... (vezi toată discuția)