in ipoteza unui accident auto, in care partile implicate sun o persoana fizica angajata unei soc comerciale, cu masina de serviciu si o alta persoana fizica, cu masina proprietate personala, si exista un proces in care se cere expertiza cu privire la vinovatia producerii accidentului, eu, ca si societate angajatoare, pe ce motiv pot refuza sa dau persoanei fizice care il acuza de producerea accidentului pe angajatul, asigurarea auto? stiu ca este vb despre un litigiu la mijloc, dar am fost citata si m ar interesa temeiul legal in baza caruia pot refuza sa predau asigurarea pana la solutionarea procesului cu privire la cine se face vinovat de accident?
NU exista un asemenea temei legal. Inteleg ca proprietar al autoturismului este o persoana juridica. Chiar daca se refuza predarea unei copii de pe asigurarea RCA, este suficient numarul de inmatriculare pentru ca din baza de date CEDAM sa se poata identifica societatea de asigurare si sa se solicite deschiderea unui dosar de dauna.
Daca dumneavoastra doriti ca asiguratorul RCA sa nu despagubeasca celalalt proprietar pana nu se rezolva procesul de stabilire a vinovatiei (banuiesc ca este vorba de o plangere contraventionala), atunci instiintati societatea de asigurare despre existenta acestui proces, si conform Ordinului RCA aceasta poate refuza plata despagubirii cat timp nu este stabilita definitiv vinovatia.
Daca instanta de judecata solicita o copie de pe asigurare si persoana juridica refuza sa o prezinte, atunci administratorul acesteia este pasibil de o amenda judiciara.
Problema [editat]
jaguarxkr
Buna seara, Joi am fost lovit de catre un asigurat [editat], m-am prezentat la politie pentru declararea accidentului, ulterior s-a prezentat si conducatorul ... (vezi toată discuția)