avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni

Buna ziua,

am fost filmat ca n-am acordat prioritate pietonilor in data de 8 oct la ora 11
am gresit ca n-am citit procesul verbal si l-am semnat oricum nu inteleg mare lucru
agentul nu mi-a zis nimic de amenda, e prima mea amenda si acum am citit 320 lei, mi-a zis doar că am 2 săpt drept să circul cu dovada primită și apoi 30 de zile stau după care mă duc la poliție să-mi ridic permisul. nimic despre amendă iar eu ca prostul n-am întrebat chiar aveam bani să plătesc nu m-a întrebat nimic.

pot plati pana maine la ora 11 amenda la jumatate sau sa nu ma mai stresez
unde aș putea plăti amenda ?
ciudat că și la puncte amendă apare 320.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
adrian12, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian12 , utilizator 20:12, 14 Octombrie 2013
Cel mai bine sa o platesti in 24 h si sa pastrezi in loc sigur chitanta. Poate o sa mai ai nevoie de ea cand o sa apara la Admin Fin ca amenda neplatita.
Data viitoare casca bine ochii la trecere de pietoni!
deci mai pot plăti până mâine la ora 11 la jumătate de preț sau nu ?
unde trebuie să merg să plătesc amenda ?

erau 2 benzi + una cu mașini parcate, erau mașini parcate înainte de trecere la sub 25m și normal că nu am văzut pietonii, ei erau deja pe trecere pe banda cu mașini parcate de mult dar nu intenționau să treacă, abia după ce aveam roțile din față pe trecere au făcut un pas pe banda 1 eu eram pe a doua. agentul zicea că dacă fac contestație și pică voi sta pe tușă 2 luni nu doar una cât mi-a dat. De ce nu mi-a zis nimic de amendă ? Ba chiar a bifat că nu plătesc amenda și că nu vreau să semnez cu toate că am semnat.

în cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii amenzii scrie pe procesul verbal.
alții spun în maxim 48 de ore.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
adrian12, utilizator
Amenzile sunt prevazute in legislatia rutiera pe care esti obligat s-o cunosti. Politistul nu era obligat sa te informeze verbal cu privire la acest lucru.
Totusi, hai ca nu stii ce valoare are amenda pentru o anumita contraventie, dar sa nu stii deloc ca primesti si amenda mi se pare de domeniul fantasticului, sofer fiind.

Egal cu zero ca erau 2 benzi pe sens, ori ca erau 20 pe sens. In legislatie scrie ca trebuie sa acorzi prioritate pietonilor aflati pe sensul tau de mers, nu pe banda ta. Daca pietonul este angajat in traversare pe banda 1 de pe sensul tau si tu te afli pe banda 20 de pe sensul tau, trebuie opresti.

Faptul ca nu ai vizibilitate asupra trecerii este irelevant, ba chiar un motiv in plus sa incetinesti pentru ca nu stii la ce te poti astepta.

In doua zile lucratoare se poate plati jumatate din minimul amenzii. Daca nu, dupa cele doua zile lucratoare o vei plati intreaga.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
Dragos_T, utilizator
UNDE trebuie să plătesc ?
pe ghiseul.ro dar la ce institutie ?
data viitoare o să vin cu înregistrarea video, până atunci asta e.
am plătit amenda la primărie la taxe și impozite. Asta doream să aud atunci, poate citeste cineva si i se pare util răspunsul. Apoi am plătit la jumătate de preț pentru că n-au trecut cele 48 de ore. Mai aveam 3 ore până expira termenul, am avut șansă că m-am trezit să citesc procesul verbal scris cu picioarele.

O întrebare am cu slabe șanse de reușită: am dovada pe 15 zile că pot circula din 9 până pe 23. Pot circula inclusiv în data de 23 octombrie sau nu mai am voie în ziua asta ? Pe 8 s-a întâmplat să fiu la momentul nepotrivit în locul nepotrivit, că dacă erai tu tot așa pățeai că așa-i în România (știu că te juri că nu-i așa, dar vom vedea)

Unde trebuie să scrie despre cele 30 de zile, termen cât mi-e suspendat permisul ? Pe proces verbal nu văd nimic. Acolo nu scrie nici punctele de avertisment, or fi zero ? Asta ar însemna că pe 24 noiembrie mă pot duce să ridic carnetul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului de conducere,neacordare prioritate pieton mihailov mircea mihailov mircea Pe data de 01/07/2008 in jurul orei 08_15am circulat pe Bd-ul Iliu Maniu, la trecerea de pitoni de la Agip Politehnica,eu eram pe banda a 3-a lanaga axul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni GeorgeN GeorgeN Buna ziua. Mi s-a retinut astazi carnetul de sofer pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton aflat pe trecerea de pietoni. Ma poate sfatui cineva daca ... (vezi toată discuția)
Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)