avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trecerea la intretinere a unui copil minor fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trecerea la intretinere a unui copil minor fara depunerea unei cereri

Buna seara!
Am urmatoarea problema:in apartamentul in care locuiesc cu sotul meu a venit in vacanta pe 14 iulie fiica sotului meu, care locuia in nordul tarii, cu bunica(fata provine din prima casatorie a sotului).In perioada 14 iulie-30 august, fata a stat la noi, dormind de 2 ori la rude cate o noapte si plecand in concediu cu ea in perioada 18-26 august.Luna trecuta am avut surpriza de a vedea ca la intretinere sunt trecute 3 persoane.In data de 2 septembrie am fost la bunica fetitei si am facut toate demersurile pt a muta fata de la scoala din sighet in bucuresti.Cand am ajuns acasa si am vazut lista cu intretinere pe luna iulie, am facut cerere catre asociatie pe data de 6 septembrie,in care am solicitat sa mi se spuna in baza carui document si al carui temei au trecut-o incepand cu luna iulie la cota de intretinere. Mentionez ca cererea mea a fost inregistrata cu data de 16.09.2013, cu 10 zile mai tarziu decat data depunerii spunandu-mi-se ca voi primi raspuns in termen de 30 zile.Prin cererea mea, solicitam recalculcarea cotei de intretinere pt luna iulie si trecerea la intretinere incepand cu luna septembrie a minorei.
Astazi 10.09.2013 am avut surpriza neplacuta de a vedea la avizier atat adresa mea cat si raspunsul lor prin care mi se comunica faptul ca, cererea mea este respinsa, pe motiv ca cele spuse de mine in cerere sunt declaratii neadevarate si ca fata locuieste in apartament din data de 14 pana in prezent.de asemenea mi s-a mai spus ca in eventualitatea in care ii voi actiona in instanta vor pune la dispozitia organelor de ancheta dovezile pe care le detin(inregistrari video- pe fiecare palier exista o camera video). Totodata, am fost informata ca pt evitarea acestor situatii pe viitor legislatia romana pedepseste declaratia mincinoasa, spunandu-mi- se ca baza legala pt aceasta decizie o reprezinta hg1588/2007, art 7, lit r si statutul asociatiei de proprietari art 21, litera j.Mentionez ca verbal am solicitat si eu inregistrarile sa ma conving ca fata a stat 15 zile calendaristice consecutiv la domiciliul subsemnatei, dar nu am primit nimic, decat acuzatii verbale.As dori sa stiu daca e normal sa imi inregistreze cererea cu 10 zile mai tarziu decat data depunerii, daca pot trece la intretinere o persoana fara o cerere in prealabil si daca e legal sa puna la avizier atat adresa mea cat si raspunsul lor.Consider acesta metoda de intimidare incorecta la adresa mea, care am solicitat sa mi se spuna in baza carui document au trecut-o la intretinere.TInand cont ca in urma cererii depuse, mi s-a respins implicit inregistrarea fetei incepand cu luna septembrie, as dori sa imi spuneti ce anume pot face in continuare, daca se merita sa imi caut dreptatea sau nu.Dovada mutarii fetei de la scoala din sighet la bucuresti exista, cat si dovada faptului ca am fost in concediu.Va multumesc si astept un sfat de la dumneavoastra!
Cu stima, Ella
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 09:11, 10 Octombrie 2013
Daca la nivelul asociatiei de proprietari intampinati refuz/dezinteres,sesizati oficial serviciul specializat din primarie,detaliind succesiunea de evenimente si atentionand asupra datei inregistrarii cererii dvs
La data de 6 septembrie,aveti dovada de inregistrare a cererii pe exemplarul dvs ?
Merita sa faceti o reclamatie la primarie in care sa punctati urmatoarele aspecte:
- vi s-a pus o persoana in plus la intretinere desi nu ati declarat acest lucru, copila nu a stat decat cateva zile dupa care ati fost plecati in concediu si apoi intoarsa la Sighet;
- acest fapt este justificat cu niste inregistrari video pe care nu vi le-au aratat;
- cererea dv., precum si raspunsul lor a fost afisat la avizier, punandu-va intr-o situatie penibila fata de vecini. Aceasta era o chestiune care se rezolva intre comitet si persoana care face o solicitare, nu se expune problema pe toti peretii blocului. (Ma mir ca n-au afisat-o pe usa de la intrare sau pe stalpii de pe strada);
- ca cererea dv. si dovezile pe care le puteti aduce sunt practic ignorate, umilindu-va.
- ca cererea a fost inregistrata cu intarziere de 10 zile si ca la o asemenea chestiune au intarziat un raspuns simplu cu o luna.

Doamna, eu zic sa nu va puneti cu prostii, pentru ca prostie e aceasta incapatanare de a pune persoane in plus de cum le vad in bloc. Daca va incalzeste, nu sunteti singura in aceasta situatie.

Mai mult decat a reclama la primarie, la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari, cred ca nu are rost sa faceti. Ar fi pierdere de bani si de timp pentru 15 - 20 lei / luna cat va costa aceasta intamplare penibila.
Raspunsul meu nu o sa va convina dar conform datelor scrise in prima postare, cei din conducerea asociatiei au procedat legal.
Daca persoana a locuit in apartament din data de 14 iulie, asa cum se arata clar, inseamna ca sunt peste 15 zile si trebuie trecuta la intretinere. 31-14=17 zile de locuit.

Ella35 a scris:
In perioada 14 iulie-30 august, fata a stat la noi

Apoi in luna august ce are 31 de zile, fata a fost plecata cu dv in concediu doar 8 zile, locuind in apartamentul dumneavoastra restul de 23 de zile ceea ce indreptateste pe administrator sa o treaca la intretinere si in luna august.
..plecand in concediu cu ea in perioada 18-26 august.

Solicitarea sa vi se arate in baza carui document vi s-a trecut la intretinere 3 persoane este lipsita de sens din moment ce ne explicati clar ca ati fost in aapratment 3 persoane atat in iulie cat si in august. Documentul ar fi trebuit sa fie cererea dumneavoastra de a fi trecuti la intretinere cu 3 persoane, cerere pe care legal trebuia sa o inregistrati la asociatie. Asta nu inseamna ca un proprietar daca nu depune cerere la asociatie ca incepand cu luna XX in apartament locuiesc in loc de 2 persoane 7 persoane, nimeni nu se sesizeaza... Orice vecin poate sesiza ca in acel apartament sunt mai multe persoane iar administratorul verifica daca are posibilitatea. In cazul dv a putut verifica usor prin inregistrarile video.
Poate ca modul de a vi sse da raspunsul este defectuos dar depinde foarte mult si de atitudinea celui care depune cererea, care contesta un lucru evident...

Asadar, parerea mea este sa lasati lucrurile asa pentru ca in esenta s-a procedat corect cu numarul de persoane trecute la intretinere si nu cred ca cineva (primarie, instanta) o sa spuna altceva. Apoi cheltuiala pe o persoana este mica (la noi este de 9 -11 lei/persoana/ luna) asa ca nici din acest punct de vedere nu are sens sa va zbateti pentru o cauza pierduta.


Da. dupa ce m-am semnat, am pus si data.Multumesc pentru raspuns
Domul Adriantot are dreptate.
Numai in iulie depasiti cele 15 zile legale pentu care nu s-ar fi platit intretinerea pt a 3-a persoana. In august aveti 9 zile, daca am calculat corect, in care ati fost in concediu... dar mai ramans suficiente zile in care a locuit.

Dar nu va temeti.
Apartamentul meu este nelocuit si ma trezesc din cand in cand cu persoane trecute la intretinere. Cand il intreb pe administrator imi spune ca au auzit vecinii galagie din apartament si a considerat ca este locuit. Administratorul a luat de buna aceasta informatie, neverificand nimic.
Anul acesta mi-am renovat si apartamentul si am 2 oameni care au lucrat. Durata de lucru nu a depasit 10 zile pe luna. Cu toate astea i-am avut trecut la intretinere, ceea ce nu a fost corect.

Mai exista un apartament pe scara, care tot timpul apare ca fiind nelocuit, desi in fata blocului masina respectivului se tot plimba de pe un loc de parcare pe altul si ii apare si consum de apa, ca si cum ar locui acolo.

Dar in cazul dvs. asocitia are dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

calcul eronat intretinere oldgeorge oldgeorge Am fost luat in calcul eronat cu una persoana pentru luna iulie desi apartamentul este nelocuit din februarie. De ce? Nu este un abuz? Exista cerere catre ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)
Plata consum la asociatie in doua locuri MirryB MirryB Buna seara, In 1 august am achizitionat un apartament, insa nu ne-am mutat inca ( este asadar nelocuit). Zilele trecute am anuntat la Asociatia de ... (vezi toată discuția)